Slovenskí basketbalisti začínajú boj o ME. Chcú hrať hlavne jednoducho a rýchlo

Slovenskí basketbalisti.
Slovenskí basketbalisti. (Autor: SITA)
SITA|24. aug 2022 o 15:50

Kouč Naglič nemá k dispozícii viaceré opory.

BRATISLAVA. Slovenská reprezentácia basketbalistov vstúpi už vo štvrtok do bojov o postup na majstrovstvá Európy v roku 2025.

Slováci sa pod vedením trénera Aramisa Nagliča v 2. kole predkvalifikácie predstavia v D-skupine a ich súpermi budú výbery Nórska, Severného Macedónska a Dánska.

Slovenskí basketbalisti vo štvrtok 25. augusta v Leviciach vyzvú Nórov, o tri dni neskôr v Skopje nastúpia proti reprezentácii domáceho Severného Macedónska.

Ďalšie dva súboje ich čakajú v novembri a zostávajúce dva vo februári 2023.

Kouč Naglič nemá k dispozícii viaceré opory, citeľná môže byť absencia pivota Vladimíra Brodzianskeho.

"Andre Jones má za sebou dva veľmi solídne tréningy a pripojil sa k nám Tomáš Pavelka. Síce je to málo času, aby sa zohrali, ale myslím si, že obaja môžu pomôcť. Šimon Krajčovič bude v pohode. Čo sa týka Michaela Fuseka, tak cíti koleno.

Doktori povedali, že nejde o nič vážne, tak uvidíme pred zápasom, ako bude použiteľný,“ opísal hlavný kouč stav kádra podľa webu basketliga.sk. Počas letnej prípravy na predkvalifikáciu Slováci prehrali s Maďarmi (67:72) a dvakrát so Švajčiarmi (57:59 a 62:68).

"Nórsko je veľmi rýchly a energický tím. Ide o klasickú škandinávsku školu, veľmi veľa sa pohybujú po palubovke a rýchlo strieľajú. Škandinávia celkovo išla v poslednom období smerom nahor. Ide o nebezpečné družstvo.

Dúfam, že budeme koncentrovaní, to je najdôležitejšie. Verím, že budeme kontrolovať doskok a brániť pick-n-roll tak, ako sa dohodneme. To sú tri veľmi dôležité veci. Uvidíme, ako to na konci dopadne,“ povedal Naglič o štvrtkovom súperovi jeho zverencov.

O zamýšľanom štýle hry doplnil: "Chcem hrať jednoduchšie, rýchlejšie a čo najviac agresívne. Myslím si, že v dnešnej dobe ide o normálny štýl basketbalu. Pre každého z našich hlavných lídrov je potrebné nájsť jasnú charakteristiku, aby bol pre reprezentáciu čo najviac efektívny.

Aký bude výsledok, to je ťažké povedať. Dnes je už silný každý súper, skautuje sa kvalitne a už sa nedá veľmi prekvapiť. Mojím cieľom je, aby chlapci odštartovali predkvalifikáciu víťazstvom.“

Káder SR basketbalistov na augustové súboje v predkvalifikácii na na ME 2025

Šimon Krajčovič, Samuel Volárik, Dalibor Hlivák, Martin Bachan, Mário Ihring, Jakub Mokráň, Lukáš Bolek, Richard Körner, Marek Doležaj, Tomáš Pavelka, Michael Fusek, David Abrhám, Andre Jones

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Slovenskí basketbalisti začínajú boj o ME. Chcú hrať hlavne jednoducho a rýchlo