Nechceli chodiť za Trumpom. Šampión NBA po piatich rokoch navštívi prezidenta USA

Basketbalisti Milwaukee Bucks s trofejou pre víťaza NBA.
Basketbalisti Milwaukee Bucks s trofejou pre víťaza NBA. (Autor: TASR/AP)
SITA|31. okt 2021 o 16:50

Je to pre ná veľká česť a niečo výnimočné, uviedol tréner Milwaukee.

MILWAUKEE . Úradujúci šampión zámorskej basketbalovej NBA tím Milwaukee Bucks v pondelok 8. novembra absolvuje tradičnú návštevu prezidenta USA v jeho sídle - washingtonskom Bielom dome.

Hráči Bucks v minulej sezóne získali titul v NBA premiérovo v histórii, pričom v súťaži pôsobia od roku 1968. Za Joeom Bidenom pôjdu deň po súboji na pôde Washingtonu Wizards.

"Veľmi sa tešíme a ceníme si pozvánku. Je to pre ná veľká česť a niečo výnimočné. Nemôžeme sa dočkať návštevy Bieleho domu," uviedol kouč klubu Mike Budenholzer.

Bucks v minulej sezóne vo finále play off zdolali Phoenix Suns v šiestich dueloch, zisk titulu spečatili 20. júla domácim triumfom, na ktorom sa 50 bodmi podieľal hviezdny Giannis Antetokounmpo.

Úvod aktuálneho ročníka hráčom Bucks veľmi nevyšiel. Doteraz v ňom odohrali šesť duelov a polovicu z nich vyhrali a druhú polovicu prehrali. Zatiaľ naposledy v sobotu doma podľahli San Antoniu 93:102 a v tabuľke Východnej konferencie im patrí až deviata priečka.

Šampión NBA absolvuje návštevu prezidenta USA na jeho pozvanie prvýkrát po piatich rokoch. V roku 2016 k vtedajšej hlave USA Barackovi Obamovi zavítali basketbalisti Clevelandu Cavaliers.

Počas administratívy Donalda Trumpa k hlave štátu neprišli hráči Golden State Warriors (2017 a 2018) ani Toronta Raptors (2019), tímu Los Angeles Lakers (2020) to znemožnili obmedzenia týkajúce pandémie koronavírusu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Nechceli chodiť za Trumpom. Šampión NBA po piatich rokoch navštívi prezidenta USA