Obsadenie tímov ponúkne kvalitné zápasy. Piešťany budú hrať obnovenú Stredoeurópsku ligu

Piešťanské Čajky.
Piešťanské Čajky. (Autor: Facebook Piešťanské Čajky)
TASR|23. aug 2024 o 13:02

Čajky v roku 2019 celú súťaž vyhrali.

PIEŠŤANY. Piešťanske Čajky sa v nadchádzajúcej sezóne predstavia hneď v dvoch európskych basketbalových súťažiach.

Aktuálny majster slovenskej ženskej extraligy bude okrem Európskeho pohára FIBA súčasťou aj obnoveného projektu Stredoeurópskej ligy (CEWL).

Čajky CEWL v roku 2019 vyhrali, v roku 2017 získali striebro a v roku 2015 bronz. Naposledy sa hrala táto súťaž v sezóne 2019/2020, vtedy však bola prerušená pre pandémiu koronavírusu.

Po štyroch rokoch je CEWL späť, záštitu nad súťažou má Česká basketbalová federácia a v obnovenej verzii sa predstaví 8 klubov zo štyroch krajín. Slovenskú extraligu reprezentujú okrem Piešťanských Čajok ešte Slávia Banská Bystrica a MBK Ružomberok.

Z Česka sú v CEWL tiež tri kluby – Lvice Hradec Králové, SBŠ Ostrava a DSK Brandýs nad Labem. Zostavu účastníkov dopĺňa slovinský Triglav Kranj a rakúsky Graz.

"Keďže sa v tejto sezóne Alpsko-Jadranský pohár neuskutoční, hľadali sme k domácej súťaži a Európskemu poháru ďalšiu medzinárodnú konfrontáciu. Sme radi, že sa Česká basketbalová federácia podujala obnoviť projekt Stredoeurópskej ligy CEWL a môžeme byť opäť jeho súčasťou.

Vyhovuje nám nastavený systém súťaže, dopravná dostupnosť a takisto aj obsadenie tímov ponúkne kvalitné zápasy," uviedol športový manažér Piešťanských Čajok Tomáš Horký podľa oficiálnej stránky klubu.

CEWL odštartuje na konci septembra, hrať sa bude ako dlhodobá základná časť a turnajovým systémom.

Hostiteľom prvého turnaja bude 27.–29. septembra aj piešťanská Diplomat aréna, ďalšie turnaje sa uskutočnia v Ružomberku, Brandýse nad Labem, Hradci Králové, Ostrave a Kranji. Po konci základnej časti sa uskutoční 8. a 9. marca 2025 turnaj najlepších štyroch.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Obsadenie tímov ponúkne kvalitné zápasy. Piešťany budú hrať obnovenú Stredoeurópsku ligu