Mizéria Detroitu naďalej trvá, delí ho už iba jedna prehra od negatívneho rekordu NBA

Fotka zo zápasu Detroit Pistons - Utah Jazz.
Fotka zo zápasu Detroit Pistons - Utah Jazz. (Autor: TASR/AP)
SITA|22. dec 2023 o 16:43

V poslednom zápase podľahli na domácej palubovke Utahu Jazz 111:119.

BRATISLAVA. Basketbalistom tímu Detroit Pistons sa v zámorskej basketbalovej NBA nedarí, v základnej časti aktuálneho ročníka prehrali už 25 duelov bez prerušenia a nevedia nájsť recept, ako sa dostať z mizérie.

Vo štvrtok doma podľahli Utahu Jazz 111:119 a už len jeden neúspech ich delí od vyrovnania negatívneho rekordu súťaže. V minulosti šnúru 26 prehier ťahali Cleveland Cavaliers v ročníku 2010/2011 a Philadelphia 76ers v sezóne 2013/2014.

Počas štvrtkového neúspešného súboja sa dokonca z domácich tribún ozvali pokriky, aby vedenie organizáciu predalo.

"Ide o zápis do histórie, ktorej súčasťou nechce byť nik. Z 28 duelov máme 26 prehier, no nie sme až takí zlí," uviedol podľa webu BBC.com Cade Cunningham, ktorý vo štvrtok zaznamenal 28 bodov a 10 asistencií. Ani to však Pistons nestačilo. "Verím, že sa nám to podarí zastaviť. Vieme hrať lepšie," dodal.

V noci zo soboty na nedeľu čaká na hráčov Detroitu duel na palubovke Brooklynu Nets a ak by aj vyrovnali historické maximum v počte prehier bez prerušenia v jednej sezóne, od absolútneho antirekordu ich potom budú deliť ešte dve prehry.

V minulosti basketbalisti Philadelphie márne čakali na víťazstvo dlhých 28 zápasov v závere sezóny 2014/2015 a na začiatku ročníka 2015/2016.

Na triumf čakajú Pistons od 29. októbra, vtedy zdolali Chicago Bulls a v úvode sezóny mali bilanciu dve víťazstvá a jedna prehra. Odvtedy to s nimi šlo "od desiatich k piatim" a prepadli sa na úplné dno hodnotenia súťaže.

Tabuľky NBA

Východná konferencia:

Západná konferencia:

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Mizéria Detroitu naďalej trvá, delí ho už iba jedna prehra od negatívneho rekordu NBA