Wembanyama zatienil aj 61-bodového súpera. Napodobnil nováčikovský zápis Shaquilla O'Neala

Victor Wembanyama a Jalen Brunson (vpravo) v zápase NBA San Antonio Spurs - New York Knicks.
Victor Wembanyama a Jalen Brunson (vpravo) v zápase NBA San Antonio Spurs - New York Knicks. (Autor: TASR/AP)
SITA|30. mar 2024 o 12:57

Vždy som chcel a stále viac a viac som videl, že už som schopný súťažiť s týmito chlapcami. Som na správnej ceste, povedala posledná jednotka draftu.

SAN ANTONIO. Ani 61 bodov Jalena Brunsona nestačilo basketbalistom New York Knicks na víťazstvo na palubovke San Antonia v piatkovom zápase NBA. Na druhej strane totiž kraľovala jednotka dosiaľ posledného draftu Victor Wembanyama.

Dvadsaťročný Francúz predviedol 40 bodov a 20 doskokov. Tento pozoruhodný zápis dosiahol ako prvý nováčik v profilige od čias legendárneho Shaquilla O'Neala, ktorý v roku 1993 ako nováčik nasúkal 46 bodov a pridal 21 doskokov.

Celkovo zaznamenal Wembanyama už 39. double-double v 65 zápasoch tejto sezóny.

"Nikdy predtým som nevidel toľko skvelých vecí," povedal Wembanyama.

"Sezóna trvá len niekoľko mesiacov a ja som bol práve svedkom toľkej parády... Naďalej chcem byť toho súčasťou. Vždy som chcel a stále viac a viac som videl, že už som schopný súťažiť s týmito chlapcami. Som na správnej ceste. Viem to a čoskoro sa tam dostanem," dodal 224 cm vysoký Francúz, ktorý má po otcovi konžský pôvod.

VIDEO: Victor Wembanyama a jeho 40 bodov a 20 doskokov

Brunson si so 61 bodmi utvoril pôsobivé kariérne maximum, ale nakoniec o jediný bod zaostal za výkonom Carmela Anthonyho z 24. januára 2014, ktorý zostal klubovým rekordom Knicks.

Brunson mohol päť sekúnd pred koncom predĺženia preklopiť trojkou víťazstvo na stranu hostí, ale netrafil. "Bol to veľký zápas, ale víťazstvo nám vyletelo von oknom. Ale vlastne na tom nezáleží," soptil po zápase Brunson.

VIDEO: Jalen Brunson a jeho 61 bodov

Brunson je v tejto sezóne NBA piaty najlepší strelec. "Je výnimočný," povedal rozohrávač Knicks Donte DiVincenzo.

"Aj keď sme dnes večer nezvíťazili, myslím si, že právom patrí medzi najlepších hráčov Východnej konferencie. Najmä vďaka nemu máme v každom zápase šancu zvíťaziť," dodal DiVincenzo.

Tabuľky NBA

Východná konferencia:

Západná konferencia:

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Wembanyama zatienil aj 61-bodového súpera. Napodobnil nováčikovský zápis Shaquilla O'Neala