Kedysi ho milovali, teraz na neho bučali. Legendárny tréner si zastal hráča súpera

Americký basketbalista Kawhi Leonard v drese Los Angeles Clippers.
Americký basketbalista Kawhi Leonard v drese Los Angeles Clippers. (Autor: TASR/AP)
TASR|23. nov 2023 o 09:40

V roku 2014 doviedol Spurs k triumfu v NBA.

SAN ANTONIO. Americký tréner Gregg Popovich zo San Antonia Spurs pokarhal divákov počas zápasu NBA s Los Angeles Clippers (102:109). Chcel, aby prestali bučať na bývalú hviezdu tímu Kawhiho Leonarda a hosťujúci klub.

"Môžete prestať s tým bučaním a nechať týchto chlapcov hrať? Buďte trochu na úrovni a prestaňte s tým," vyhlásil Popovich smerom k publiku. V tom čase sa Leonard pripravoval na hádzanie trestných hodov.

VIDEO: Gregg Popovich vyzval fanúšikov, aby prestali bučať

Spurs utrpeli s Clippers desiatu prehru v rade a s 12 bodmi sa nachádzajú na poslednom 15. mieste v tabuľke Západnej konferencie.

Leonard sa stal najproduktívnejším hráčom v zápase, v ktorom zaznamenal 24 bodov. Priaznivci Spurs začali na 32-ročného krídelníka bučať po faule domáceho Keldona Johnsona niekoľko minút pred koncom druhej štvrtiny.

Na následné Popovichové slová publikom reagovalo ešte hlasnejším bučaním. Pokriky pokračovali zakaždým, keď sa Leonard dotkol lopty a následne rozšírili sa aj na ďalších hráčov Clippers.

"Myslím, že dnes to bolo tak trocha 50 na 50. Počul som aj povzbudzovanie aj bučanie. Je tu súťaživá fanúšikovská základňa. Chcú vyhrať každý zápas, takže vždy keď prídem, budú tam aj nejaké pokriky," uviedol Leonard pre AP.

Leonard pôsobil v drese Spurs v rokoch 2011 až 2018, v sezóne 2013/ 2014 doviedol tím k triumfu v NBA, pričom bol najužitočnejší hráč finálovej série.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Kedysi ho milovali, teraz na neho bučali. Legendárny tréner si zastal hráča súpera