Bartánus: Košice nie sú v kríze, hoci si to mnohí mysleli

Hráč HC Košice Richard Jenčík (vpravo) rozohráva puk pred napádajúcim Pontusom Petterströmom.
Hráč HC Košice Richard Jenčík (vpravo) rozohráva puk pred napádajúcim Pontusom Petterströmom. (Autor: SITA)
SITA|23. sep 2015 o 10:01

V domácej súťaži sa im nedarí, v piatich stretnutiach dali len deväť gólov. V prvom zápase šestnásťfinále Ligy majstrov však hokejisti HC Košice prekvapili. Švédskeho vicemajstra AIK Skelleftea zdolali 4:3.

KOŠICE. V najvyššej domácej súťaži strelil v tejto sezóne Marek Bartánus len jeden gól. A úradujúci hokejoví majstri z Košíc v piatich zápasoch iba deväťkrát rozvlnili sieť za súperovými brankármi.

Prišlo však prvé šestnásťfinále Ligy majstrov so švédskym vicemajstrom Skelleftea AIK - a všetko sa zrazu zmenilo. Proti favorizovanému súperovi Bartánus dvakrát skóroval.

Košičania sa pred vyše päťtisícovou kulisou v Steel Aréne tešili zo senzačného triumfu 4:3.

Niečo také ešte nevidel

Prvú tretinu pritom domáci prehrali na strely na bránku 3:23 a na góly 0:1. A ešte v 55. minúte tesne zaostávali - 2:3. "Vedeli sme, že na nás vybehnú," priznal po stretnutí Marek Bartánus.

"Čo sa však dialo v prvej tretine - to som ešte asi nevidel, koľko mali striel. V druhej časti sme už aj my niečo vymysleli dopredu. A v tretej to už bolo už z našej strany perfektné."

ke1_r7789_res.jpg

Košičan Tomáš Slovák (s číslom 54) sa v súboji s Martinom Lundbergom prizerá, ako brankár AIK Skelleftea inkasuje gól. FOTO - SITA.

Jeho góly - presilovkový na 1:2 a z vydarenej priamočiarej akcie na 2:2 - boli nielen pekné, ale aj dôležité z pohľadu vývoja celého zápasu. "Víťazstvo sme si zaslúžili," tvrdí Bartánus.

"Som rád za všetkých hráčov. Napriek prehrám v domácej ligovej súťaži bola v kabíne stále pozitívna energia. Verili sme, že sa nakopneme a pôjde to už len správnym smerom," pokračoval.

"Zlom bol v tom, že sme sa nezlomili. Košice nie sú v žiadnej kríze, hoci si to mnohí mysleli."

ke3_res.jpg

Marek Bartánus (vpravo) bojuje pri mantineli s Marcusom Petterssonom z AIK Skelleftea. FOTO - TASR.

Viacerí košickí útočníci označili za muža zápasu brankára Marcela Melicherčíka. Ten chytal po zranení iba druhý zápas. "To ja sa musím poďakovať chlapcom. Oni podali perfektný výkon," vravel.

Nemohli sa na nich vrhnúť

"Začali sme ustráchane, ale to je proti favoritovi normálne. Predsa len, bolo to mužstvo z inej ligy. Nemohli sme sa na nich vrhnúť a čakať, že ich len tak potočíme,“ hodnotil Melicherčík.

"V prvej tretine mali veľa striel, ale nejaké veľké šance ani nie. Vyložene to predo mnou nehorelo. V druhej tretine sme si už viac verili na puku a súpera sme do konca zápasu príliš do šancí nepúšťali."

ke2_res.jpg

Brankár Erik Hanses z AIK Skelleftea vyráža puk tesne vedľa brány pred dobiedzajúcim Košičanom Tomášom Hrnkom (vľavo). Bráni ho jeden z hráčov súpera. FOTO - TASR.

"Dali sme aj dotlačený gól, ale to k tomu patrí. V nedeľu proti Piešťanom sme nemohli skórovať a teraz sme vyťažili z menšieho množstva šancí oveľa viac," doplnil Melicherčík.

O necelé dva týždne 6. októbra čaká na košických hráčov odveta na švédskom ľade. Po nečakanej výhre 4:3 v domácom súboji nie je ani téma prípadného postupu tabu.

"Odveta? Neponúknu nám to zadarmo. Bude to tvrdšie, možno agresívnejšie. Ale nebojíme sa," dodal na záver odhodlane Marek Bartánus.

ke4_r2648_res.jpg

Dalibor Bortňák (s číslom 19) sa pokúša zblokovať strelecký pokus Martina Lundberga (vpravo). FOTO - SITA.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Bartánus: Košice nie sú v kríze, hoci si to mnohí mysleli