Baroš proti Portugalsku pokračoval v streleckej mizérii

SITA|12. jún 2008 o 11:04

ŽENEVA 12. júna (SITA, AP) - Český futbalový útočník Milan Baroš sa v stredajšom podvečernom stretnutí A-skupiny na majstrovstvách Európy proti Portugalsku (1:3) po dlhšom čase vrátil do základnej zostavy ...

ŽENEVA 12. júna (SITA, AP) - Český futbalový útočník Milan Baroš sa v stredajšom podvečernom stretnutí A-skupiny na majstrovstvách Európy proti Portugalsku (1:3) po dlhšom čase vrátil do základnej zostavy národného tímu. Dvadsaťšesťročný najlepší strelec šampionátu spred štyroch rokov nahradil na hrote útoku obra Jana Kollera a aj keď v zápase výkonom nesklamal, z jeho strany chýbalo to najdôležitejšie - góly. Zakončovateľ Portsmouthu spálil svoju najväčšiu príležitosť v 62. min, keď tiesnený obrancami nedokázal pred bránkou dosiahnuť na hlavičku kapitána Ujfalušiho. "Chýbalo mi asi 20 centimetrov. Vytvorili sme si dosť šancí, no prehrali sme 1:3 a musíme to brať tak, ako to je. Ak chceme postúpiť, v poslednom zápase musíme vyhrať," skonštatoval bývalý hráč FC Liverpool, Aston Villy či Olympique Lyon M. Baroš.

"Milan hral veľmi dobrý zápas. Celý čas bojoval a je len smola, že v tej chvíli nedočiahol na loptu," pochválil spoluhráča brankár Petr Čech. Odchovanec ostravského Baníku sa v posledných sezónach strelecky trápi, v reprezentácii dal gól naposledy v marci 2007 v kvalifikačnom dueli. Odkedy Baroš prestúpil z Lyonu do Portsmouthu, neskóroval v novom pôsobisku ani raz.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Baroš proti Portugalsku pokračoval v streleckej mizérii