Barcelone dočasne povolili prestupy hráčov

Ilustračná snímka.
Ilustračná snímka. (Autor: TASR/AP)
SITA|23. apr 2014 o 12:29

Trest pre katalánsky veľkoklub zmrazili až do výsledku odvolacieho konania FIFA.

ZÜRICH. FC Barcelona dosiahol odvolaním na Medzinárodnú futbalovú federáciu (FIFA) dočasné zrušenie zákazu hráčskych transferov až do rozhodnutia v tejto veci.

Pôvodne mal trest platiť jeden rok až do leta 2015 a vzťahovať sa mal na dve najbližšie prestupové obdobia. Podľa disciplinárnej komisie FIFA Katalánci preukázateľne porušili pravidlá týkajúce sa transferov a registrácií hráčov do 18 rokov.

"Odvolanie podané klubom je dôvodom na odklad trestu," uviedla odvolacia komisia FIFA. Jej predseda Larry Mussenden vysvetlil, že výsledok odvolania nebude známy do 1. júla, keď sa začne najbližšie prestupové obdobie.

V prípade očakávaného zamietnutia sú Barcelončania pripravení hnať vec na Športový arbitrážny súd v Lausanne.

Podľa vyšetrovania FIFA Barcelona porušila pravidlá v desiatich prípadoch hráčov do osemnásť rokov. Súčasťou sankcií jej aj pokuta 450 000 švajčiarskych frankov a nariadenie do 90 dní vykonať nápravu v súvislosti s predmetnými hráčmi.

Sankciu 500 000 CHF dostala Španielska kráľovská futbalová federácia (RFEF), v tomto prípade si disciplinárka vyžiadala systémové opatrenia do jedného roka.

Skvelé správy pre Barcelonu

"Skvelé správy pre Barcelonu. Ak niektorý zo špičkových klubov potrebuje posily, je to aktuálne Barca," hlási rádio RAC-1.

Práve načasovanie transferového zákazu bolo pre Barcelonu nešťastné, pretože klub plánuje v lete uskutočniť najviac zmien v tíme za posledných desať rokov.

Ter Stegen a Halilovič

Camp Nou by malo opustiť viacero hráčov, šesť až sedem by ich malo prísť. S Barcou sa s určitosťou po sezóne rozlúčia dlhoročný kapitán Carlos Puyol a gólman Victor Valdes, vedenie údajne chce predať aj stredopoliarov Cesca Fabregasa a Alexa Songa.

Portál celoštátneho denníka Mundo Deportivo uviedol, že prvými posilami klubu budú brankár Marc-Andre Ter Stegen z Borussie Mönchengladbach a talentovaný stredopoliar Alen Halilovič z Hadjuku Split.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Barcelone dočasne povolili prestupy hráčov