Barca je zohratejšia, tvrdí Mourinho pred El Clásicom

TASR|27. nov 2010 o 08:39

Španielsko sa pripravuje na pravidelný futbalový sviatok. Tréner Realu José Mourinho bude chcieť proti Barcelone uspieť, ako sa mu to už neraz podarilo.

Španielsko sa pripravuje na pravidelný futbalový sviatok. Tréner Realu Jose Mourinho bude chcieť proti Barcelone uspieť, ako sa mu to už neraz podarilo.

MADRID. Tréner futbalistov Realu Madrid Jose Mourinho krotí pred pondelkovým šlágrom s FC Barcelonou na Nou Campe prehnaný optimizmus priaznivcov aj hráčov "bieleho baletu".

Zohratá Barcelona bude tvrdý oriešok

Portugalský kouč, ktorý považuje tím Barcelony za zohratejší a kompaktnejší, tak nevytvára pred prvým súbojom El Clásico na svojich zverencov nadmerný tlak.

Po dvanástich ligových kolách je síce Real Madrid na prvom mieste v Primera division, ale Barcelona stráca na lídra len jediný bod. Podľa Mourinha čaká jeho neskúsené hviezdy náročná prekážka.

"Nikdy neviete, ako bude tím reagovať. Fyzicky sme na tom dobre a vieme, čo máme robiť. Ale budeme hrať proti zohratému mužstvu, naopak my sme spolu len niekoľko mesiacov. Ale v každom prípade musíme byť pripravení na každú eventualitu," povedal Mourinho pre španielsky denník AS.

Barcu je ľahšie zdolať v pohároch

Mourinho pôsobil v 90-tych rokoch v FC Barcelona ako asistent trénerov Bobby Robsona a Louisa van Gaala, takže na Nou Camp príde ako do osieho hniezda. Navyše, s Chelsea Londýn aj Interom Miláno zdolal Barcelonu v Lige majstrov.

"Barca ma skvelé mužstvo, ktoré podporuje a praktizuje klubovú filozofiu z posledných rokov. Majú hráčov, ktorí toho spoločne už veľa zažili ako (Andres) Iniesta, Xavi a (Lionel) Messi. Nebude ľahké ich zdolať, ale poctivo pracujeme a pokúsime sa získať titul. Súpera kvalít Barcelony však skôr zdoláte v pohárových súťažiach. Mne už sa to podarilo s Interom aj Chelsea," povedal Mourinho, ktorý nemôže počítať pre zranenie chrbta s argentínskym útočníkom Gonzalom Higuainom.

"Je veľmi dôležité pre trénera, že má jasnú myšlienku a vie, čo od svojich zverencov na ihrisku očakáva, vie ako pracovať každý deň. Sme pripravení ponúknuť svetový super zápas."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Barca je zohratejšia, tvrdí Mourinho pred El Clásicom