Komentovať Žirkovej výkon je ťažké. Opäť bola úchvatná, priznala Bálintová

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR)
SITA|20. jún 2017 o 22:24

Slovenské basketbalistky zdolali v osemfinále Ukrajinu.

HRADEC KRÁLOVÉ. Slovenské basketbalistky predviedli v súboji proti Ukrajine o postup do štvrťfinále na majstrovstvách Európy v Česku (16. - 25. júna) famózny výkon.

Jednou z kľúčových hráčok Slovenska bola Barbora Bálintová, ktorá nazbierala sedemnásť bodov a šesť doskokov. "Bol to pre nás neuveriteľný zápas. Pred začiatkom šampionátu sme neočakávali, že sa dostaneme takto ďaleko. Sme veľmi šťastné," priznala po stretnutí na tlačovej konferencii.

Ukrajinky boli pod tlakom

"Na svoj tím som za to, čo sme dosiahli, veľmi hrdá. Pre slovenský basketbal je to veľký úspech. Nepamätám si, kedy sme boli naposledy vo štvrťfinále," pokračovala.

Slovensko sa medzi osem najlepších tímov na európskom šampionáte naposledy dostalo v roku 2009 v Lotyšsku, kde skončilo napokon na ôsmom mieste. Po takmer ôsmich rokoch si opäť vybojovalo účasť vo štvrťfinále.

Ich víťazstvo bolo prekvapením. Takto slovenské basketbalistky zdolali Ukrajinu: fotogaléria

22.6.2017

"Ukrajinky boli pod tlakom, pretože museli vyhrať. My sme boli v pozícii, že sme mohli. Myslím si, že to bola naša psychická výhoda. Hrali sme lepšie než ony," pokračovala 22-ročná Bálintová.

Rozohrávačka Good Angels Košice zhodnotila aj výkon svojej tímovej kolegyne nielen v reprezentácii, ale aj v košickom klube, Zuzany Žirkovej.

Takto Slovenky oslavovali víťazstvo nad Ukrajinou:

Tridsaťsedemročná kapitánka slovenského družstva nastrieľala najviac bodov (31, z toho sedem trojok) a najväčšou mierou sa podieľala na postupe do ďalšej fázy turnaja.

Chcel by som dievčatám veľmi poďakovať. Boli fantastické, bojovali ako o život a myslím si, že sme si to víťazstvo zaslúžili.


Marian Svoboda, tréner slovenských reprezentantiek

"Je ťažké komentovať jej výkon, pretože bola znovu úchvatná. Vie, kedy musí zahrať a opäť to dokázala. Predviedla famózne vystúpenie,“ myslí si Bálintová.

Svoboda: Play-off je špecifické

Spokojný s výkonom svojich zvereniek bol aj tréner slovenských reprezentantiek Marian Svoboda, ktorý na tlačovej konferencii predstúpil pred novinárov s tradičným českým nápojom - pivom.

"Keďže ja som mal len jedno pivo, budem hovoriť po česky,“ zažartoval na úvod s novinármi potom, čo po anglicky okomentovala zápas Bálintová. Vzápätí však už pokračoval s úplnou vážnosťou.

"Veľmi sme si dali záležať najmä na začiatku duelu, pretože sme vedeli, že družstvo Ukrajiny má veľmi dobrý vstup do stretnutia. Chceli sme ich určitým spôsobom zaraziť, a to sa nám podarilo," prezradil Svoboda.

"Utvorili sme si náskok, ony znervózneli a v podstate celý zápas, okrem jedného momentu, keď sa na nás dotiahli a viedli o pár bodov, sme ho držali vo svojich rukách. Vedeli sme, že im v záveroch dochádzajú sily a aj na to sme sa spoliehali. Myslím si, že dnes hráčky hrali skvele," priznal.

"Zvolili sme menšiu rotáciu, no vyplatilo sa nám to. Chcel by som dievčatám veľmi poďakovať. Boli fantastické, bojovali ako o život a myslím si, že sme si to víťazstvo zaslúžili. Play-off je vždy špecifické. Tam už môže vyhrať ktokoľvek a my sme boli tí, čo chceli postúpiť o čosi viac,“ dodal Svoboda.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Komentovať Žirkovej výkon je ťažké. Opäť bola úchvatná, priznala Bálintová