Australian Open: Davenportová podľahla Šarapovovej

Maria Šarapovová nemala s Američankou Davenportovou vážnejšíe problémy.
Maria Šarapovová nemala s Američankou Davenportovou vážnejšíe problémy. (Autor: AFP)
SITA|16. jan 2008 o 12:30

MELBOURNE 16. januára (SITA) - Z atraktívneho stredajšieho súboja dvoch bývalých jednotiek svetového tenisového rebríčka WTA Tour, Marie Šarapovovej a Američanky Lindsay Davenportovej, postúpila do 3.

kola dvojhry na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne favorizovaná Ruska. O 11 rokov mladšia Šarapovová, piata nasadená, zvíťazila v netrpezlivo očakávanom stretnutí v Aréne Roda Lavera za 66 minút presvedčivo 6:1, 6:3. Vlaňajšia finalistka AO dominovala predovšetkým v bilancii víťazných úderov (26:10) a nečelila žiadnemu brejkbalu. Sama premenila 4 z 10 takýchto možností a urobila len o 4 nevynútené chyby viac (12 v porovnaní so 16).

Dvadsaťročná Sibírčanka s floridskou adresou si v boji o prienik do osemfinále (čakala by ju tam buď ďalšia Ruska Jelena Dementievová, alebo Izraelčanka Šahar Peerová) zmeria sily so svojou nenasadenou krajankou Jelenou Vesninovou, 55. v renkingu. Šarapovová upravila skóre vzájomných duelov s "mamičkou" Davenportovou na 5:1, po prvý raz jej stačili na úspech len dva sety. Trojnásobnej grandslamovej šampiónke prerušila sériu 11 triumfov. Američanka, ktorej sa vlani v júni narodil synček Jagger, zvíťazila na Grandslame Ázie a Pacifiku v roku 2002. Vo štvrtok nastúpi v Melbourne Parku vo štvorhre, a to po boku Slovenky Daniely


Dvojhra žien - 2. kolo:

  • Maria Šarapovová (5-Rus.) - Lindsay Davenportová (USA) 6:1, 6:3 za 66 minút
Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Australian Open: Davenportová podľahla Šarapovovej