Djokovič režíroval výhru Srbska, Nadal pre zdravotné problémy nenastúpil

Srb Novak Djokovič sa teší z víťazstva s krajanom Filipom Krajinovičom.
Srb Novak Djokovič sa teší z víťazstva s krajanom Filipom Krajinovičom. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|2. feb 2021 o 09:00

BRATISLAVA. Tenisti Srbska odštartovali druhý ročník ATP Cupu víťazstvom. V úvodnom súboji A-skupiny zdolali Kanadu 2:1 na zápasy, pričom o oba body sa postaral aj ich líder Novak Djokovič. 

Svetová jednotka si najskôr vo dvojhre poradila s Denisom Shapovalovom 7:5, 7:5 a následne uspela aj vo štvorhre po boku krajana Filipa Krajinoviča.

Djokovič: Je to veľká pocta 

"V Austrálii sa cítim ako doma, špeciálne v aréne Roda Lavera. Toto je zďaleka môj najúspešnejší kurt v kariére," povedal osemmnásobný víťaz Australian Open.

"Je to veľká pocta reprezentovať krajinu s mojimi priateľmi, s ktorými sa poznáme dlhý čas. A čo sa týka fanúšikov, vlani som na ATP Cupe zažil zrejme najväčšiu podporu od divákov mimo Belehradu," doplnil v rozhovore Djokovič.

Nezabudol vyzdvihnúť ani výkon svojho spoluhráča. "Filip bol fenomenálny. Výborne returnoval a našiel aj rytmus na servise. Klobúk dolu pred ním."

Jediný bod Kanady vybojoval v úvodnom singlovom zápase Miloš Raonic, ktorý dvakrát prelomil podanie Dušana Lajoviča a vyhral 6:3, 6:4. 

Thiem zaváhal, Nadal nehral

Aj zápas medzi Rakúskom a Talianskom musela rozhodnúť štvorhra.

Denis Novak síce poľahky zdolal Fabia Fogniniho 6:3, 6:2, ale následne nepotvrdil rolu favorita Dominic Thiem. Ten podľahol Matteovi Berrettinimi 2:6, 4:6.

V rozhodujúcom dueli boli úspešnejší Taliani, keď vyhrali 2:0 na sety. Postup si môžu zaistiť už v ďalšom dueli, keď ich čakajú reprezentanti Francúzska. 

Finalisti predošlej edície Španieli sa proti domácim Austrálčanom museli zaobísť bez svojej jednotky, hviezdneho Rafaela Nadala.

"S mojim tímom sme sa rozhodli, že dnes nebudem hrať, pretože mám stuhnutú dolnú časť chrbta. Dúfam, že vo štvrtok mi bude lepšie. Máme však silný tím," napísal Nadal na sociálnej sieti twitter. 

Rozhodli už dvojhry

Napriek absencii 12-násobného šampióna Roland Garros zvládli Španieli svoju úvodnú prekážku a zásluhou Pabla Carreňa Bustu a Roberta Bautistu Aguta vyhrali nad Austrálčanmi obe dvojhry.

Dramatický bol najmä súboj španielskej dvojky s Alexom de Minaurom. Domáci tenista vyhral prvý set 6:4, ale následné dva sety prehral rovnakým skóre. 

Už po úvodných dvojhrách bolo rozhodnuté aj v súboji Rusko - Argentína. Európania majú v tíme dvoch hráčov zo svetovej osmičky a Daniil Medvedev (4.) aj Andrej Rubľov (8.) vyhrali svoje zápasy.

ATP Cup 2021 (Melbourne): 

A-skupina:

Srbsko - Kanada 2:1

  • Dušan Lajovič - Milos Raonic 3:6, 4:6
  • Novak Djokovič - Denis Shapovalov 7:5, 7:5
  • Djokovič, Krajinovič - Raonic, Shapovalov 7:5, 7:6 (4)

B-skupina: 

Španielsko - Austrália 2:0 x

  • Pablo Carreňo Busta - John Millman 6:2, 6:4
  • Roberto Bautista Agut - Alex de Minaur 4:6, 6:4, 6:4

C-skupina:

Taliansko - Rakúsko 2:1

  • Fabio Fognini - Denis Novak 3:6, 2:6
  • Matteo Berrettini - Dominic Thiem 6:2, 6:4
  • Berrettini, Fognini - Novak, Thiem 6:1, 6:4

D-skupina:

Rusko - Argentína 2:0 x

  • Andrej Rubľov - Guido Pella 6:1, 6:2
  • Daniil Medvedev - Diego Schwartzman 7:5, 6:3
Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Djokovič režíroval výhru Srbska, Nadal pre zdravotné problémy nenastúpil