Atila Varga strelil prvý gól za Juventus Turín

SITA|11. dec 2012 o 09:40

Varga nastúpil v základnej zostave a gólovo sa presadil hlavou, keď vyrovnal stav zápasu na 1:1. Juventus však napokon prehral so Sampdoriou Janov 1:3.

TURÍN. Slovenský futbalista Atila Varga strelil prvý gól v drese talianskeho Juventusu Turín. Kmeňový hráč MFK Zemplín Michalovce, ktorý v Turíne hosťuje, sa presadil v drese slávneho klubu v ligovom zápase kategórie Allievi Nazionali (do 16 rokov) proti Sampdorii Janov.

"Som rád, že sa mi podarilo prvýkrát skórovať, no mrzí ma, že to bol gól, ktorý nám nepomohol k bodovému zisku. Boli sme lepší ako Janovčania, ale v úvode druhého polčasu sa Sampdoria dostala do vedenia. Hneď vzápätí sa nechal náš spoluhráč vylúčiť. Napriek tomu sme mali viac z hry. Gól som dal po priamom kope, po krásnom centri spoluhráča. Presadil som sa hlavičkou. Sampdoria však dala gól hneď z protiútoku a v závere, keď sme už hrali vabank, skórovala ešte raz. Ku gólu som mal blízko už minulý týždeň v zápase proti Empoli, no vtedy ma vychytal ich brankár. Gól ma teší a vážim si aj to, že nastupujem pravidelne v takom klube, ako je Juventus,“ uviedol Atila Varga.

Futbalový reprezentant Slovenska do 18 rokov David Ivan sa presadil v osemfinále Talianskeho pohára kategórie Primavera (do 20 rokov) medzi mužstvami Varese a Sampdoriou Janov.

Mladík nastupuje v drese Sampdorie pravidelne, tentoraz dal o sebe vedieť aj strelecky. Aj vďaka jeho gólu vyhrala Sampdoria 3:1 a postúpila do štvrťfinále. V ňom sa koncom decembra stretne s Juventusom Turín.

"Po centri som sa rybičkou hodil do strely a trafil som brankára, ktorý ju vyrazil. Ja som sa loptu vzápätí snažil doraziť a bol som pri nej skôr ako brankár. Bol to môj prvý gól a mám z neho veľkú radosť. O to viac, že poistil naše víťazstvo. Verím, že ich budem dávať častejšie, aj keď v tejto kategórii nie je ľahké sa presadiť. Som tiež rád, že sme postúpili a vo štvrťfinále si trúfame aj na Juventus," zhodnotil David Ivan.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Atila Varga strelil prvý gól za Juventus Turín