AS nevyužil zaváhanie Interu, AC nestačilo na Sampdoriu

SITA|20. mar 2008 o 12:12

RÍM 20. marca (SITA, AFP) - Futbalisti AS Rím nevyužili veľkú šancu priblížiť sa svojmu najväčšiemu rivalovi v boji o titul v talianskej Serie A Interu Miláno už na rozdiel štyroch bodov. V stredajšom ...

RÍM 20. marca (SITA, AFP) - Futbalisti AS Rím nevyužili veľkú šancu priblížiť sa svojmu najväčšiemu rivalovi v boji o titul v talianskej Serie A Interu Miláno už na rozdiel štyroch bodov. V stredajšom 29. kole totiž Milánčania len remizovali na pôde FC Janov 1:1 a dali tak šancu Rimanom, ktorí v mestskom derby na Olympijskom štadióne čelili Laziu. Mužstvo okolo svojho kapitána Francesca Tottiho napokon nezískalo ani jeden bod, keďže o víťazstve Lazia rozhodol v druhej minúte nadstaveného času Behrami. Momentálne tak má Inter pred AS sedembodový náskok, do konca aktuálneho ročníka zostáva odohrať ešte deväť kôl.

Stredajší večer nevyšiel ani hráčom úradujúceho víťaza Ligy majstrov AC Miláno, ktorí aj napriek niekoľkominútovej početnej výhode prehrali na San Sire so Sampdoriou Janov 1:2. Už po 25 minútach viedli hostia 2:0 po presných zásahoch Maggia a Delvecchia, po zmene strán stihol korigovať na konečných 1:2 domáci 18-ročný mladík Paloschi. "Myslím si, že tento deň bol sklamaním pre všetky tímy, ktoré bojujú o miesto v Lige majstrov. Nevyšlo to ani nám, ani Fiorentine a Juventusu. A napokon ani AS Rím, ktorý sníval o stiahnutí straty na Inter. V konečnom dôsledku sa večer usmievali len ´nerazzurri´," nechal sa počuť kouč AC Miláno Carlo Ancelotti. "Fialky" z Fiorentiny prehrali 0:2 na pôde SSC Neapol, za ktorý odohral 80 minút slovenský reprezentačný stredopoliar Marek Hamšík. Juventus pre zmenu uhral ne pôde Empoli len bezgólovú remízu.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»AS nevyužil zaváhanie Interu, AC nestačilo na Sampdoriu