Arsenal odmietol ponuku 30 miliónov libier za Fabregasa

Cesc Fabregas (v strede) sa momentálne pripravuje so španielskou reprezentáciou na MS.
Cesc Fabregas (v strede) sa momentálne pripravuje so španielskou reprezentáciou na MS. (Autor: SITA/AP)
TASR|2. jún 2010 o 14:28

Vedenie španielskeho futbalového veľkolubu FC Barcelona dalo Arsenalu Londýn oficiálnu ponuku na prestup stredopoliara Cesca Fabregasa.

BARCELONA. Londýnski kanonieri však transfer svojho kapitána zamietli a nemajú v pláne o jeho odchode ani rokovať.

"Neformálne konverzácie s Arsenalom sa zmenili od 1. júna na oficiálne a teraz čakáme na odpoveď. Podľa anglických pravidiel sme nemohli dať oficiálnu ponuku na prestup hráča pred 1. júnom. Zatiaľ ešte nemožno hovoriť o konkrétnych detailoch alebo prestupovej čiastke, ale veci sa pohli dopredu," uviedol generálny riaditeľ španielskeho majstra Joan Oliver.

Arsenal si Španiela cení na viac

Reakcia klubu zo štadiónu Emirátov je však odmietavá. "Kapitán Arsenalu Cesc Fabregas má platnú zmluvu do leta 2015. Je to veľmi cenný hráč pre náš tím a počítame s ním aj do budúcnosti. V utorok večer sme dostali ponuku od Barcelony na prestup Cesca, ale okamžite obratom sme im oznámili, že nemáme v záujme predávať svojho kapitána. Aby bolo úplnej jasno, tak neplánuje robiť ani žiadne protinávrhy a vôbec nemáme v pláne začať diskusiu na túto tému. Barcelona sa verejne vyjadrila, že bude rešpektovať našu pozíciu, takže očakávame, že dodržia svoje slovo," uvádza sa v oficiálnom vyhlásení londýnskeho klubu.

Aj viceprezident FC Barcelona Rafael Yuste už potvrdil, že Fabregas je najvyššie na zozname potenciálnych posíl klubu. Podľa neoficiálnych správ ostrovných médií má Barcelona pripravených na predčasný odchod Fabregasa zo štadióna Emirátov 30 miliónov libier (35,714.286 eur), avšak Arsenal údajne požaduje takmer dvojnásobne vysokú čiastku.

"Som optimista v tom, že Fabregas bude schopný podpísať zmluvu s Barcelonou tak rýchlo, ako to len bude možné. Prirodzene, že všetciv v našom klube mu pripravia horúce privítanie. Nebudeme však robiť žiadne kroky, ktoré by mohli hráčovi komplikovať situáciu," reagoval Yuste.

Fabregas má ešte štyri roky platný kontrakt

Dvadsaťdvaročný kapitán Arsenalu má s londýnskymi kanoniermi ešte štyri roky platný kontrakt, nedávno však uviedol, že by sa rád vrátil do Barcelony, kde s futbalom začínal. Fabregas prišiel do Arsenalu v roku 2003, pričom španielska strana protestovala u FIFA, že hráč ešte nebol plnoletý. Ako čiastočná kompenzácia vtedy na Nou Camp prišiel ofenzívny obranca Giovanni van Bronckhorst.

Fabregas, ktorý je jedným z kľúčových hráčov nielen v ofenzíve Arsenalu, ale aj španielskej reprezentácie, absolvoval nedávno osobný rozhovor s trénerom kanonierom Arsene Wengerom o jeho futbalovej budúcnosti.

"Bol to zrejme najhlbší rozhovor, aký som v živote mal. Veľmi rešpektujem slová trénera Wengera. Povedal mi, aby som sa koncentroval len na futbal a majstrovstvá sveta a on sa postará o ostatné. Už to nie je na mne. Teraz je na rade Arsenal a ja sa už k tomu nechcem vyjadrovať. Chcem sa len sústrediť na svetový šampionát, pretože to je pre mňa teraz to najdôležitejšie," uviedol Fabregas pre BBC.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Arsenal odmietol ponuku 30 miliónov libier za Fabregasa