Lobotka by doprial titul Messimu, Hamšík nepodceňuje Nemcov

Lionel Messi a argentínska radosť po triumfe na Copa América 2021.
Lionel Messi a argentínska radosť po triumfe na Copa América 2021. (Autor: TASR/AP)
TASR|16. nov 2022 o 14:40

Ako vidia MS vo futbale slovenskí reprezentanti?

BRATISLAVA. Dlhoročný reprezentačný kapitán Marek Hamšík by vo finále blížiacich sa MS vo futbale videl najradšej triumf Brazílie alebo Argentíny.

Jedným dychom však dodal, že veľmi reálne šancu majú aj Nemci, ktorí sa prebojovali do semifinále na štyroch z uplynulých piatich šampionátov.

"Potešilo by ma, keby vyhrala Brazília alebo Argentína. Dávam však aj Nemecko, ktoré sa do toho semifinále vždy dostane," tvrdí Hamšík.

Kapitána slovenského tímu z MS 2010 pri hodnotení svojej kariéry dal na prvé miesto práve šampionát v JAR, jediný v histórii s účasťou Slovenska.

Na juhoamerickom kontinente má favorita aj Stanislav Lobotka.

"Doprial by som to Messimu, ktorý vyhral asi všetko okrem majstrovstiev sveta. Titul si však zaslúži ten tím, ktorý bude hrať najkrajší futbal," povedal. Messi zabojuje s kapitánskou páskou o prvý titul Argentíny od MS 1986 v Mexiku.

Majstrovstvá sveta mali od svojej prvej edície v roku 1930 osem rôznych víťazov a päťčlenný zoznam zo Starého kontinentu by podľa brankára Martina Dúbravku mohlo rozšíriť Portugalsko.

Skupiny MS vo futbale 2022.
Skupiny MS vo futbale 2022. (Autor: DOXXbet)

"Myslím si, že mnoho mužstiev má neskutočne kvalitný káder. Pozrel som si nomináciu Portugalska a nie som nadšený, že ich máme v kvalifikácii EURO 2024. V Katare favorizujem práve ich," zhodnotil Dúbravka.

Teb je momentálne na hosťovaní v Manchestri United spolu s tromi členmi portugalskej nominácie vrátane jej kapitána Cristiana Ronalda.

Tridsaťsedemročný útočník neprežíva v klube najlepšie obdobie a šampionát preňho zrejme predstavuje poslednú šancu na zisk titulu majstra sveta.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Lobotka by doprial titul Messimu, Hamšík nepodceňuje Nemcov