Anjeli prvýkrát na tróne, účasť v baráži zvažujú

Humenskí „anjeli“ vyhrali druhú futsalovú ligu Východ a získali miestenku v baráži o najvyššiu súťaž.
Humenskí „anjeli“ vyhrali druhú futsalovú ligu Východ a získali miestenku v baráži o najvyššiu súťaž. (Autor: archív)
Róbert Andrejov|20. feb 2018 o 00:00

Na rozhodujúci zápas sezóny prišlo do humenskej športovej haly takmer 1200 divákov.

HUMENNÉ. Východnú skupinu našej druhej najvyššej súťaže vo futsale ovládli hráči Humenného.

Pre celok z centra horného Zemplína je to doposiaľ najväčší úspech v jeho sedemročnej histórii.

„Anjeli“ si týmto prvenstvom vybojovali miestenku v baráži, či sa však v nej aj predstavia, je otázne...

Poškuľovali po medaile

Klub Angels Humenné založili bratia Stanislav a Ivan Schlimbachovci (majitelia a sponzori klubu) spoločne s Lukášom Gabákom v roku 2011.

Mužstvo zo začiatku hrávalo len v mestskej futsalovej lige a zúčastňovalo sa rôznych turnajov. Štyri roky po vzniku bol klub zaregistrovaný v ISSF (Informačnom systéme slovenského futbalu) a začal účinkovať v druhej lige Východ.

V premiérovej sezóne 2015/16 obsadil striebornú pozíciu, o rok neskôr skončil bronzový a do tretice sa mu už podarilo vystúpiť na najvyšší stupienok.

„Pred štartom sezóny sme si prehnané ciele nedávali. Vedeli sme, čo nás čaká, no vzhľadom na kvalitu nášho kádra sme poškuľovali po medailovej pozícii, čo sa aj podarilo,“ začal hodnotiť aktuálny ročník manažér Angels Vladimír Vasilenko.

Mužstvo sa posilnilo o Lukáša Križanovského, do brány sa po zranení vrátil Martin Dudič. Úvod sezóny mu vyšiel výborne.

„Takmer celú prvú polovicu súťaže sme odohrali doma, pričom až na zápas s Bardejovom sme boli stopercentní. Do odvety sme vstupovali z tretieho miesta, ale nakoniec sa ukázala sila skvelej partie, ktorá zvládla ťažké zápasy v Prešove, v Košiciach, Bardejove a hlavne záverečný šláger s košickými „zlatníkmi“, v ktorom sme rozhodli o našom prvenstve.“

Nechýbala ani tombola

Boj o prvé miesto bol napínavý až do konca a osud to zariadil tak, že v poslednom kole v priamom súboji o titul na seba narazili Humenčania a košický tím Zlato lux.

Kým hosťom stačila na spečatenie prvenstva remíza, domáci museli bezpodmienečne vyhrať. Do Mestskej športovej haly pod Vihorlatom zavítalo na šláger 1158 divákov.

„Na naše domáce zápasy chodilo v priemere okolo 600 divákov, ktorých futsal bavil. V každom zápase sme pre nich mali zdarma pripravenú zaujímavú tombolu, ktorá bola veľkým ťahákom. Pred posledným duelom som vedel, že bude plná hala, čo sa aj potvrdilo. Diváci videli výborný futsal a naše víťazstvo 3:1. Navyše desiatka z nich si odviezla domov krásne ceny z tomboly,“ spokojne hovoril Vladimír Vasilenko.

Ešte sa rozhodujú

Tajný sen vyhrať svoju súťaž sa Zemplínčanom splnil a teraz prichádza na rad baráž, v ktorej by mali o dve miestenky v prvej lige systémom každý s každým doma – vonku bojovať najlepšie tímy zo skupín Bratislava, Západ, Stred a Východ, ktoré doplnia posledné dva celky z najvyššej súťaže (Levice, Nové Mesto nad Váhom).

V čase našej debaty s manažérom „anjelov“ ešte nebolo jasné, či sa Humenčania v bojoch o prvú ligu vôbec predstavia.

„V tejto chvíli nevieme, čo bude ďalej. S vedením klubu si musíme sadnúť a zvážiť ďalšie kroky. Baráž začína v marci, obsahuje desať zápasov. Paradoxom je to, že finančne sa to zvládnuť dá, no naším najväčším problémom je to, že zápasy u súperov sa hrajú piatky či soboty a zloženie nášho kádra je čisto futbalové. V marci už chlapci majú povinnosti vo svojich kluboch. Uvidíme, ako sa rozhodneme.“

Nestratili by sa

Dres „anjelov“, ktorých trénuje Ladislav Vasilenko, si obliekajú aj viaceré známe tváre, či už Erik Streňo, ktorý pôsobí v prvoligovom Prešove, či skúsení Tomáš Opiela a Gabriel Horvat. Podľa Vladimíra Vasilenka by sa kolektív nestratil ani v najvyššej súťaži.

„O sile nášho mužstva nepochybujem. V Humennom párkrát rozhodovali zápasy arbitri, ktorí pôsobia v prvej lige, a po súbojoch sa viackrát vyjadrili, že patríme do najvyššej súťaže nielen diváckym záujmom, ale hlavne silou kolektívu. Netrúfam si povedať, ako by sme v lige dopadli, ale určite by sme sa v nej nestratili. Osobne nepoznám silu barážových súperov, takže ťažko sa vyjadrovať, či sme schopní pobiť sa o postup do extraligy. Ak do baráže pôjdeme, tak pre úspech spravíme maximum,“ dodal manažér.

II. futsalová liga Východ v skratke

Konečná tabuľka:

1. Humenné 8 6 1 1 34:16 19

2. Zlato lux KE 8 5 1 2 37:31 16

3. Prešov 8 4 1 3 39:35 13

4. Vranov n/T 8 1 2 5 22:37 5

5. Grizzly KE 8 1 1 6 20:31 4

6. Bardejov – vylúčený zo súťaže**kvôli trom kontumáciám

Káder Angels Humenné:

Martin Dudič, Martin Klamár, Peter Vaško – Jozef Skvašík, Gabriel Horvat, Dárius Popik, Matúš Kuruc, Lukáš Križanovský, Erik Streňo, Tomáš Opiela, Peter Šuľák, Matúš Mamaj, Anton Lojan, Cyril Vasiľ, Igor Komjatý, Miroslav Porvazník, Pavol Šuľák, Tomáš Karas, Lukáš Kulich, Marek Zlacký.

Individuálne ocenenia:

Najlepší strelec: Miroslav Seman (Zlato Lux Košice) 21 gólov

Najlepší brankár: Martin Dudič (Humenné)

Cena fair-play: Tomáš Eliáš (Prešov)

Cena VV Futsalu Východoregión za rozvoj a propagáciu futsalu: Angels Humenné

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Anjeli prvýkrát na tróne, účasť v baráži zvažujú