Ani body Cháru a Šatana nezabránili prehre Bostonu

Hráči Bostonu Bruins sa radujú po góle Zdena Cháru.
Hráči Bostonu Bruins sa radujú po góle Zdena Cháru. (Autor: ap)
Sportnet|14. jan 2010 o 06:41

Gól slovenského obrancu Zdena Cháru ani asistencia Miroslava Šatana nezabrániĺi prehre Bostonu v Anaheime v zápase zámorskej hokejovej NHL v noci na štvrtok.

NEW YORK. Gól slovenského obrancu Zdena Cháru ani asistencia Miroslava Šatana nezabránili prehre Bostonu v Anaheime v zápase zámorskej NHL v noci na štvrtok.

Ducks vďaka dvom presným zásahom na začiatku tretej tretiny zvíťazili 4:3. Skóre dramatického duelu otvoril na konci prvého dejstva domáci nováčik Dan Sexton, no Chára svojou typickou delovkou v 24. minúte vyrovnal stav na 1:1.

Keď ešte v druhej časti hry po akcii Šatana Nemec Marco Sturm pohotovým tečom zvýšil na 3:2 pre hostí, zdalo sa, že hostia majú zápas pevne v rukách.

Stý gól Ryana Getzlafa v NHL a premiérová trefa v sezóne Steva Emingera ich však vyviedli z omylu. V posledných minútach švajčiarsky brankár Jonas Hiller pochytal aj nemožné a Ducks slávili dvojbodový úspech.

"Myslím si, že sme bojovali naozaj tvrdo, najmä v druhej tretine. Viedli sme a hrali v tých chvíľach skutočne kvalitný hokej. V závere sme však vyrobili niekoľko chýb, po ktorých sme inkasovali, čo nás stálo víťazstvo," povedal pre Sports Network kapitán Bruins Chára, ktorý vyslal na Hillera päť projektilov a rovnako ako Šatan si pripísal plusový bod.

Káčeri platili daň za úspech v podobe zranenia Teemu Selänneho, fínskemu kanonierovi puk nešťastne odrazený od Šatanovej hokejky zlomil čeľusť a zápas nedohral.

Úradujúci držitelia Stanleyho pohára z Pittsburghu prvýkrát triumfovali počas svojho turné po klziskách mužstiev Severozápadnej divízie, keď zvíťazili na ľade Calgary 3:1.

Tučniakov nasmeroval k výhre svojím 30. gólom sezóny ich strelecký líder Sidney Crosby, no hlavnou postavou bol jeho spoluhráč v bránke Marc-Andre Fleury, ktorý uhasil nádeje plameňov 37 zásahmi.

"Flower vždy chytá za náš tím skvele, ale dnes zabral ešte oveľa viac. Predviedol výborné zákroky a mohli sme na neho v plnej miere spoľahnúť," pochválil Fleuryho Crosby.

Ani sľubný trojgólový náskok nestačil hráčom Floridy na víťazstvo v súboji s Washingtonom. Ovečkin a spol. dokázali otočiť duel, v ktorom ešte na konci druhej dvadsaťminútovky prehrávali 1:4, a vďaka triumfu 5:4 po rozstrele si upevnili vedúcu pozíciu v Severovýchodnej divízii.

Strelcom rozhodujúceho nájazdu sa stal v šiestej sérii krídelník Tomáš Fleischmann, ktorý nechýba v českej nominácii na ZOH vo Vancouveri. Panteri pomaly začínajú mať z Washingtonu psychickú traumu, keď s mužstvom z metropoly USA prehrali už štvrtý vzájomný súboj v sezóne.

V poslednom nočnom stretnutí Minnesota zdolala Vancouver najmä vďaka trojgólovej smršti v záverečnej tretine 5:2. Vyznamenali sa dvaja fínski reprezentanti v drese divochov, Antti Miettinen sa blysol dvoma presnými zásahmi a jednou asistenciou a brankár Niklas Bäckström vytvoril nový klubový rekord v počte vychytaných víťazstiev. Na konte ich má už 114, čím o jednu výhru prestihol Mannyho Fernandeza.

Výsledky

Minnesota - Vancouver 5:2 (2:1, 0:1, 3:0)

Góly: 42. a 50. Miettinen, 2. Brodziak, 4. Koivu, 48. Nolan 19. Kesler, 36. Burrows. Brankári: Niklas Bäckström Luongo (50. Raycroft). Diváci: 18.356.

Florida - Washington 4:5 sn (2:0, 2:2, 0:2 - 0:0, 0:1)

Góly: 7. Frolík, 16. Moore, 25. Weiss, 30. Campbell 21. Chimera, 37. Pothier, 41. Ovečkin, 53. Nicklas Bäckström, + rozh. samostatný nájazd Fleischmann. Brankári: Vokoun Neuvirth (30. Theodore). Diváci: 14.776.

Calgary - Pittsburgh 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Góly: 30. Giordano 4. Crosby, 31. Guerin, 59. Kennedy. Brankári: Kiprusoff Fleury. Diváci: 19.289.

Anaheim - Boston 4:3 (1:0, 1:3, 2:0)

Góly: 20. Sexton, 32. Beleskey, 42. Getzlaf, 49. Eminger 24. CHÁRA, 28. Hunwick, 34. Sturm (ŠATAN). Brankári: Hiller Rask. Diváci: 14.957.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ani body Cháru a Šatana nezabránili prehre Bostonu