Anglická FA podporila Platiniho kandidatúru na šéfa FIFA

Michel Platini v stredu oznámil, že bude kandidovať za prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie.
Michel Platini v stredu oznámil, že bude kandidovať za prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie. (Autor: TASR/AP)
TASR|30. júl 2015 o 09:36

Dúfame, že získa globálnu podporu, ktorá bude viesť k vynoveniu FIFA počas najnáročnejšieho obdobia v jej histórii, vraví šéf FA Greg Dyke.

LONDŃY. Pár hodín po tom, ako Michel Platini oznámil svoju kandidatúru na post prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA), sa za neho verejne postavila anglická asociácia FA.

Okrem vyjadrenia podpory vyslovila FA presvedčenie, že práve súčasný šéf UEFA môže priniesť do svetovej federácie zmenu.

"Podporujeme kandidatúru Michela Platiniho. Máme s ním dobré vzťahy a dúfame, že získa globálnu podporu, ktorá bude viesť k vynoveniu FIFA počas najnáročnejšieho obdobia v jej histórii," cituje agentúra Reuters predsedu FA Grega Dykea.

"Chápeme, že bude asi veľa kandidátov, čo by mohlo viesť k silnej a zdravej debate. Treba myslieť na to, že bude veľmi náročné viesť takú zničenú inštitúciu. Je potrebné preskúmať a zmeniť celú štruktúru FIFA."

Michel Platini osobne žiadal Seppa Blattera, aby odstúpil.

Platini ukončil mediálne špekulácie o svojej budúcnosti v stredu. Vtedy oficiálne potvrdil kandidatúru na post prezidenta FIFA.

O svojom rozhodnutí informoval písomne aj všetkých dvestodeväť členských asociácií FIFA.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Anglická FA podporila Platiniho kandidatúru na šéfa FIFA