My Česi sme jednoducho lepší ako Slováci. Pravda však môže byť iná, znie z Česka

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona (uprostred), manažér tímu a asistent trénera Marek Hamšík (vpravo).
Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona (uprostred), manažér tímu a asistent trénera Marek Hamšík (vpravo). (Autor: TASR)
Pavol Spál|2. júl 2024 o 18:30

Federácia? Podľa Čechov by ich Slováci prevalcovali.

BRATISLAVA. Česi málokedy niečo Slovákom závidia, skôr je to naopak. „Pravdepodobne ste o tom presvedčení aj vy. My Česi sme jednoducho lepší vo futbale (o hokeji ani nehovoriac) ako Slováci,“ začína svoj komentár Michal Koštuřík z českého denníka Sport, alebo jeho internetovej verzie isport.cz.

„Je to taký klasický pohľad väčšieho národa na menší. Čiastočne zo zvyku, z tradície. Pravda však môže byť iná. A ukázalo to aj tohtoročné EURO v Nemecku,“ dodal Koštuřík.

"Slováci? Páčia sa mi, majú sympatický tím. Je to diametrálny rozdiel oproti Česku, takto by som si predstavoval, že bude hrať náš tím," uviedol pre sport.cz bývalý reprezentant a známy búrlivák Tomáš Repka. 

Je tu jeden muž, ktorý aj jeho vnímanie zmenil. Bolo to niekedy na jar 2022, Francesco Calzona práve tankoval benzín na čerpacej stanici neďaleko Arezza, kde žije.

Zrazu sa mu z telefónu ozval legendárny Marek Hamšík s ponukou: Chceš byť tréner Slovenska?

Calzona to za desať minút prijal, aspoň tak to opisuje v rozhovore s ním denník Tuttosport. 

Až do leta 2022 nikdy nebol hlavný tréner, robil iba asistenta. Aj keď treba dodať, že trénerským velikánom.

Aj toto sa dozviete v článku

  • Ako Česi zmenili názor na nudných Slovákov a starých pánov?
  • Federácia? Podľa Čechov by ich Slováci prevalcovali.
  • Ako sme zostavili Česko- slovenský tím v minulosti?
  • Prečo sú Slováci zábavnejší?
  • Čo všetko Česi závidia?

Tento ťah pomohol obom stranám. Slovensku i Calzonovi. Vzájomne sa potiahli hore. Obaja sa zviditeľnili aj vo svete. Dnes si užíva pochvalné slová národný tím Slovenska, aj taliansky tréner. 

Taliansky puntičkár: Ciccio

„Gigant (Anglicko, pozn. red.) sa triasol pred outsiderom, ktorého vedenie našlo pred necelými tromi rokmi odvahu dosadiť do tímu zahraničného trénera. Vlastne "večného" asistenta.

Francesco Calzona (so zmluvou do konca roka 2025) bol dovtedy v talianskych kluboch dvojkou za hlavným šéfom,“ oznámil český novinár. Má svoje vysvetlenie, ktoré súvisí s menom ďalšieho kľúčového muža celého projektu.

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»My Česi sme jednoducho lepší ako Slováci. Pravda však môže byť iná, znie z Česka