O Bradym ľudia pochybujú. Toto by ste nikdy nemali robiť, vraví komentátor

Tom Brady v drese tímu Tampa Bay Buccaneers.

O Bradym ľudia pochybujú. Toto by ste nikdy nemali robiť, vraví komentátor

Tom Brady v drese tímu Tampa Bay Buccaneers. (Autor: TASR/AP)
Tom Brady v drese tímu Tampa Bay Buccaneers.
Tom Brady v drese tímu Tampa Bay Buccaneers. (Autor: TASR/AP)
Miroslav Kováčik|25. okt 2022 o 16:20

Rozhovor s komentátorom NFL Janom Štieglerom.

Legendárny hráč amerického futbalu Tom Brady prežíva zatiaľ jednu z najhorších sezón v kariére. Po siedmich zápasoch má negatívnu bilanciu (tri výhry a štyri prehry, pozn.) prvýkrát za posledných 20 rokov.

Jeho tím Tampa Bay Buccaneers je ďaleko za očakávaniami, pričom veľkú vlnu kritiky na nich spustili dve posledné prehry v Pittsburghom a Carolinou. Boli to zápasy, v ktorých si fanúšikovia nič iné ako jasné víťazstvá nepripúšťali.

"Bradyho sledujem od čias, keď som začal sledovať NFL a neskôr aj komentovať. Som jeho veľký fanúšik. To, ako pôsobí na tlačových konferenciách, sa od konca predošlej sezóny výrazne zmenilo. Dnes vyzerá ako nový hráč," hovorí komentátor a v súčasnosti hráč tímu Prague Black Panthers JAN ŠTIEGLER.

Tampa Bay Buccaneers patrili pred sezónou medzi tímy, ktoré by mohli zabojovať o Super Bowl. Z posledných piatich zápasov však štyri prehrali. Je to pre vás prekvapenie?

Veľmi ma to prekvapilo. Ja som ich pred sezónou favorizoval v rámci celej konferencie NFC a myslel som si, že návrat Toma Bradyho je akýsi zásah vyššej moci a ešte bude mať šancu zabojovať o ôsmy prsteň pre víťaza Super Bowlu.

Začiatok sezóny nebol zlý, mali dve víťazstvá hoci Brady nehral na najvyššej úrovni, ale teraz majú negatívnu bilanciu a celý tím sa trápi. Samozrejme, Bradyho ako quarterbacka je vidno najviac. Bohužiaľ, pre mňa je Tampa jedno z najväčších sklamaní doterajšieho priebehu sezóny. 

Aj toto sa dozviete v článku:

  • Prečo je Brady v situácii, ktorú doteraz nepoznal?
  • Čo si na ňom všimne pozorný fanúšik NFL?
  • Prečo majú Buccaneers šťastie v nešťastí?
  • Vráti sa legendárny tréner Bruce Arians?
  • V čom je Brady iný ako Rodgers?
  • Čo potrebuje Rodgers vo svojej hre zmeniť?
  • Má Philadelphia šancu vyrovnať 50-ročný rekord?
  • Ktoré tímy sú prekvapením sezóny?

Najmä posledné dva zápasy boli z pohľadu Tampy Bay veľmi zlé. Prehra s Carolinou bola prvotriednou senzáciou. Čím si vysvetľujete tieto výkony?

Bucks zápas s Carolinou nevyšiel od začiatku, keď Mike Evans nezachytil prihrávku, po ktorej mal skórovať touchdown. To bol moment, ktorý by zápas nasmeroval iným smerom. Tímu sa vôbec nedarilo v hre po zemi - nenabehali ani 50 yardov a Leonard Fournette nemal svoj deň.

Naopak, Carolina hrala s pocitom, že nemá čo stratiť a nikto s ňou už nepočíta aj pre odchody Robbieho Andersona či Christiana McCaffreyho. A tým, že Panthers hrali v pohode a Bradymu to nešlo, tak stúpala frustrácia v tíme Tampy, ktorý neskóroval ani jeden touchdown.

Oproti minulej sezóne sa káder veľmi nezmenil. V ofenzíve síce chýba Rob Gronkowski, no nečakalo sa, že sa jeho absencia až tak prejaví.

Ťažko povedať. Samozrejme, pokiaľ máte hráča ako Rob Gronkowski na súpiske, tak je to veľká vzpruha pre tím. Na druhej strane, v predošlých sezónach bol často zranený a Bucks sa darilo aj bez neho.

Preto si myslím, že jeho absencia nie je hlavným problémom Tampy. Ako sa hovorí, na celý tím spadla deka a keď sa nedarí, tak sa nedarí úplne všetko.

V médiách sa hovorí aj o Bradyho problémoch v súkromnom živote. On aj jeho manželka Gisele Bündchenová si vraj najali rozvodových právnikov. Prejavuje sa to na jeho výkonoch?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Americký futbal»O Bradym ľudia pochybujú. Toto by ste nikdy nemali robiť, vraví komentátor