Alou Diarra v pondelok podpíše s Bordeaux štvorročnú zmluvu

SITA|22. júl 2007 o 14:12

BORDEAUX 22. júla (SITA, AFP) - Francúzsky futbalový stredopoliar Alou Diarra by mal v pondelok podpísať štvorročný kontrakt so svojím novým zamestnávateľom, francúzskym prvoligistom Girondins Bordeaux.

"Lastovičky" sa na príchode 26-ročného dvanásťnásobného reprezentanta "Les Bleus" dohodli s Olympique Lyon už v závere týždňa. Diarra, ktorý do Bordeaux prichádza za 7,75 milióna eur, bude musieť v pondelok absolvovať aj lekárske testy a potom sa už bude môcť zapojiť do tréningového procesu so svojimi novými spoluhráčmi.

Bývalý hráč Lens, ktorý strávil v drese Lyonu uplynulú sezónu, nastúpil za majstra Francúzska z posledných šiestich sezón naposledy v sobotňajšom finálovom stretnutí medzinárodného turnaja Peace Cup v Kórejskej republike proti Boltonu Wanderers (1:0).

Účastník finálového duelu na MS 2006 v Nemecku (v druhom polčase vystriedal Patricka Vieiru) vidí v pôsobení v Bordeaux lepšiu východiskovú pozíciu k návratu do reprezentačného dresu. "Bolo pre mňa ťažké sedieť na lavičke, keď mám ambíciu hrať v národnom tíme. Radšej budem hrávať v slabšom Bordeaux, ako stagnovať v kvalitnom Lyone," uviedol charizmatický Francúz tmavej pleti.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Alou Diarra v pondelok podpíše s Bordeaux štvorročnú zmluvu