Alkmaar smeruje k holandskému titulu, Romero k rekordu s čistým kontom

Sergio Romero
Sergio Romero (Autor: az.nl)
TASR|6. feb 2009 o 09:16

Víťazstvom 1:0 nad Rodou Kerkrade si AZ Alkmaar upevnil postavenie na čele tabuľky holandskej futbalovej ligy.

Amsterdam. Po 21 kolách má na konte 53 bodov, pred druhým v poradí Twente Enschede si udržuje deväťbodový náskok a mieri k majstrovskému titulu.

Po prvý raz od roku 1981 sa môže stať, že Holandsko bude mať iného šampióna, ako Ajax Amsterdam, PSV Eindhoven či Feyenoord Rotterdam. A tým posledným iným bol v spomínanom roku práve AZ Alkmaar. "Tradičný pomer síl v elitnej súťaži sa stále viac a viac narušuje," uviedla internetová stránka periodika Algemeen Dagblad. Aj Marco van Basten, kouč tretieho v tabuľke Ajaxu Amsterdam priznal, že "bude nesmierne ťažké Alkmaar predstihnúť".

Reprezentant 95-tisícového mesta, ktorého trénerom je známy Louis van Gaal, ťahá sériu 19 zápasov bez prehry. Neuspel iba dvakrát, kuriózne vo dvoch úvodných zápasoch aktuálnej sezóny, a vyhral v sérii posledných 10 duelov. Alkmaar má vo svojich radoch marockého strelca Mounira El Hamadaouiho, so 17 gólmi jedného z najlepších kanonierov súťaže, a vzadu pevnú defenzívu.

Brankár Sergio Romero si drží čisté konto už 939 minút a útočí na rekord Heinza Stuya z Ajaxu Amsterdam, ktorý neinkasoval v roku 1971 gól presne 1082 minút. Romerovi na jeho prekonanie chýba 144 minút, teda necelé dva zápasy.

Informovala agentúra dpa.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Alkmaar smeruje k holandskému titulu, Romero k rekordu s čistým kontom