Alexej Jašin podpísal ročnú zmluvu s SKA Petrohrad

SITA|6. jún 2009 o 14:10

Najväčšia ruská hviezda premiérového ročníka Kontinentálnej hokejovej ligy Alexej Jašin skončil po vypršaní zmluvy svoje pôsobenie v Lokomotive Jaroslavľ.

PETROHRAD. Najväčšia ruská hviezda premiérového ročníka Kontinentálnej hokejovej ligy Alexej Jašin skončil po vypršaní zmluvy svoje pôsobenie v Lokomotive Jaroslavľ a v budúcej sezóne sa objaví v drese SKA Petrohrad.

"Zmluvu s Alexejom sme podpísali na rok, s opciou na ďalší rok," povedal pre petrohradské Rádio Zenit generálny manažér SKA Andrej Točickij a dodal: "Alexej je teraz na dovolenke, preto sme kontrakt podpísali elektronickou formou a takto sme ho zaslali aj do centrály KHL. Po jeho návrate podpíšeme zmluvu aj v papierovej forme. Jašin začne s tréningom 23. júla, tak ako celý tím SKA."

Tridsaťpäťročný center odohral v NHL 12 sezón v dresoch Ottawy a New York Islanders a v 850 zápasoch si pripísal 781 bodov (337+444). Pred dvoma rokmi sa sverdlovský rodák vrátil do Ruska a hral za Lokomotiv Jaroslavľ. V uplynulej sezóne si pripísal v 56 zápasoch KHL 47 bodov (21+26) a priviedol svoj tím až do finále bojov o Gagarinov pohár.

SKA Petrohrad mal záujem aj o slovenského útočníka Žigmunda Pálffyho, angažovaním Jašina však táto možnosť zrejme padla.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Alexej Jašin podpísal ročnú zmluvu s SKA Petrohrad