Ak Trenčania strelia gól, Angličania budú pod tlakom

Hráči AS Trenčín po zápase 4. kola Fortuna ligy proti Trnave.
Hráči AS Trenčín po zápase 4. kola Fortuna ligy proti Trnave. (Autor: SITA)
SITA|6. aug 2014 o 09:45

Futbalisti AS Trenčín majú po roku druhý pokus na to, aby sa prebojovali z 3. predkola do play-off Európskej ligy.

BRATISLAVA. Futbalisti AS Trenčín vlani skončili v tejto fáze Európskej ligy na rumunskom tíme Astra Giurgiu, s ktorým prehrali v prvom zápase doma 1:3.

Teraz majú pred odvetou lepšiu východiskovú pozíciu. Pred týždňom sa v Žiline po dobrom výkone rozišli s anglickým tímom Hull City 0:0.

Horúca odveta na Britských ostrovoch na nich čaká vo štvrtok od 20.30 h SELČ. Podľa britských médií by mal byť KC Stadium s kapacitou 25 586 divákov vypredaný.

V lige naplno

"Súperovi hráči u nás ukázali, že sú fyzicky dobre pripravení a silní na lopte, ale aj tak si myslím, že sa nemáme v odvete čoho ani koho báť," povedal trenčiansky tréner Martin Ševela.

"Určite sa aj v odvete budeme snažiť hrať ofenzívne. Takto nám to vštepujú stále naši tréneri a takto hráme už päť rokov. Ak v odvete dáme my prvý gól, oni budú pod tlakom," povedal obranca AS Peter Čögley.

Trenčania majú v najvyššej domácej súťaži stále plný počet bodov. V nedeľu si ich súčasnú formu odniesli v súboji dvoch zástupcov v pohárovej Európe Trnavčania. Jeden z ich dvoch gólov strelil Jakub Holúbek.

"Vždy sa ide do ďalšieho stretnutia lepšie, ak sme ten predchádzajúci vyhrali. V kabíne panuje dobrá nálada a zdravé sebavedomie. Snáď nám to pomôže v Anglicku uhrať taký výsledok, aby sme boli spokojní," cituje Holúbeka klubový server AS Trenčín.

Hull ešte ligu nehral

Aj pre futbalistov Hullu City je postup do play-off veľkým lákadlom. V minulej sezóne dosiahli postupom do finále FA Cupu najlepší domáci výsledok a teraz ho môžu tromfnúť postupom do ďalšieho kola pri prvom vystúpení v pohárovej Európe.

"Pred týždňom sme to mali náročné, lebo to bol náš prvý súťažný duel v ročníku. A to je vždy iné, ako hrať len prípravné zápasy. Tešíme sa na odvetu a veríme, že našim fanúšikom pripravíme veľký zážitok," želá si tréner Hull City AFC Steve Bruce.

Štvrtkový duel AS Trenčín na ihrisku Hull City v Kingstone povedie Holanďan Bas Nijhuis. Na čiarach mu budú pomáhať krajania Rob van de Ven a Charles Schaap.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Ak Trenčania strelia gól, Angličania budú pod tlakom