Ajax v 2. kole Eredivisie nedal šancu Waalwijku

SITA|9. aug 2009 o 00:30

V sobotňajšom zápase 2. kola najvyššej holandskej futbalovej súťaže Eredivise zvíťazil súper slovenského šampióna ŠK Slovan Bratislava v play-off Európskej ligy UEFA 2009/2010 Ajax Amsterdam nad RKC Waalwijk jednoznačne 4:1.

AMSTERDAM.

Úvodný gól stretnutia strelil v 10. min domáci obranca a člen širšieho kádra holandskej reprezentácie Gregory van der Wiel. V drese Waalwijku odpovedal presným zásahom na 1:1 De Ceulaer. V druhom polčase sa čistým hetrikom v priebehu dvadsiatich minút blysol uruguajský útočník Luis Suárez, pričom prvý zo svojich troch gólov zaznamenal z pokutového kopu. Domáci mali počas celého zápasu územnú prevahu.

Darili sa im rýchle kombinačné akcie, ale mali problém so zakončením. O osude zápasu zrejme rozhodla 70. min, keď hlavný arbiter vylúčil hosťujúceho Guddeho po druhej žltej karte za faul na Sulejmaniho v pokutovom území. Nariadenú penaltu premenil Suárez. Proti oslabeným hosťom sa už v závere duelu naplno presadili zverenci Martina Jola, získali tri body a po neúplných dvoch kolách sú na čele súťaže so stopercentným bodovým ziskom.

Prvé stretnutie play-off EL UEFA 2009/2010 medzi Slovanom a Ajaxom sa uskutoční vo štvrtok 20. augusta v Amsterdame, odveta je na programe o týždeň neskôr na Tehelnom poli.

Výsledok:

Ajax Amstredam - RKC Waalwijk 4:1 (1:1)

Góly: 10. Van der Wiel, 71. 82. a 90.+ L. Suárez (prvý z pok. kopu) - 31. De Ceulaer, ČK: 70. Gudde (Waalwijk)

Zostava Ajaxu: Stekelenburg - Van der Wiel, Wielaert, Alderweireld, Vertonghen - Rommedahl, De Zeeuw, Aissati (46. Enoh), Emanuelson (68. Zeegelaar) - L. Suárez, Cvitanich (58. Sulejmani).

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Ajax v 2. kole Eredivisie nedal šancu Waalwijku