Ajax oslovil aj Olsena

SITA|14. máj 2009 o 13:31

Holandský futbalový klub Ajax Amsterdam pokračuje v hľadaní nového hlavného trénera a s ponukou sa obrátil aj na kouča dánskej reprezentácie Morten Olsena.

HAAG.

Po rezignácii Marca van Bastena už vedenie 29-násobného holandského šampióna oslovilo postupne Co Adriaanseho, Franka Rijkaarda a Michaela Laudrupa, ale všetci odmietli. Kontakt s Ajaxom potvrdil aj 59-ročný dánsky odborník, ktorý klub viedol v rokoch 1997 - 1998 a získal s ním ligový titul aj národný pohár. Nechcel však vzhľadom na svoje záväzky voči Dánskej futbalovej federácii návrh komentovať. Povinnosti pri národnom tíme by zrejme dokázal zladiť s klubovými, ale podľa jeho slov "je na to potrebná dohoda všetkých troch strán".

Dánska reprezentácia má solídnu východiskovú pozíciu do ďalších bojov o postup na majstrovstvá sveta 2010, v 1. kvalifikačnej skupine im patrí 1. priečka pred Maďarskom a Portugalskom. V hre o lavičku Ajaxu sú však ešte stále aj Ronald Koeman, Gertjan Verbeek a Danny Blind. Van Basten odstúpil po tom, ako nesplnil úlohu zabezpečiť pre klub účasť v budúcom ročníku Ligy majstrov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Ajax oslovil aj Olsena