Tatar opäť bodoval a v nájazdoch skúsil fintu. Pobavil komentátora


Tomáš Tatar v zápase Vancouver - Montreal.
Tomáš Tatar v zápase Vancouver - Montreal. (Autor: SITA/AP)
TASR, Sportnet|9. mar 2021 o 08:05

Pozrite si výsledky nočných zápasov NHL.

NEW YORK. Slovenský hokejista Tomáš Tatar si v noci na utorok pripísal v NHL jednu asistenciu, jeho Montreal však neudržal tesný náskok a prehral na ľade Vancouveru 1:2 po samostatných nájazdoch.

Tridsaťročný útočník v záverečnom rozstrele nepremenil svoj nájazd. Bodoval vo štvrtom zápase za sebou, v tejto sezóne má na konte 16 bodov (5+11) v 23 stretnutiach.

Tatar v 5. minúte prihral v presilovke na modrej čiare obrancovi Jeffovi Petrymu, ktorého nahadzovaná strela prekvapila Thatchera Demka v domácej bránke. Canadiens boli blízko k 12. tohtosezónnemu víťazstvu.

Jednogólový náskok držali až do záverečnej minúty riadneho hracieho času, 41 sekúnd pred koncom tretej tretiny však vyrovnal Adam Gaudette a poslal duel do predĺženia. V ňom gól nepadol a tak prišli na rad nájazdy.

V tretej sérii skóroval za domácich kapitán Bo Horvat, kým Tatar svoj nájazd nepremenil. Slovenský útočník chcel pri zakončení skórovať fintou medzi nohami, no neuspel. Pobavil však jedného z komentátorov.

Montreal zostal v tabuľke Severnej divízie na štvrtej priečke, Canucks poskočili zo šiestej na piatu pozíciu.

Edmontonu zvíťazil doma nad Ottawou 3:2. Oilers zdolali "senátorov" aj v piatom vzájomnom dueli v tejto sezóne. Connor McDavid sa na triumfe Edmontonu podieľal dvomi asistenciami, vďaka čomu si upevnil vedenie v tabuľke produktivity.

Dosiaľ nazbieral 45 bodov za 15 gólov a 30 asistencií, pred Patrickom Kaneom z Chicaga má sedembodový náskok. "Bol to dobrý zápas proti jednému z najdominantnejších tímov v lige, no zvládli sme ho. Bola to výzva a odviedli sme dobrú prácu," uviedol McDavid podľa webu NHL.

Veľký večer má za sebou brankár Minnesoty Kaapo Kähkönen, ktorý dosiahol prvé čisté konto v NHL. Na triumfe Wild nad Vegas Golden Knight 2:0 sa podieľal 26 zákrokmi a vyslúžil si pochvalu od svojho trénera Deana Evasona: "Bol úžasný. Celý zápas bol pokojný a istý. Nebol to najkrajší duel, ale dva body sú dva body."

Víťazný gól strelil v prvej tretine Kevin Fiala, druhý pridal až šesť sekúnd pred záverečným klaksónom do prázdnej bránky Jonas Brodin a definitívne ukončil víťaznú sériu Vegas. Tá trvala šesť zápasov.

NHL - výsledky za dnes:

Minnesota - Vegas 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Góly: 11. Fiala (Rask), 60. Brodin (Eriksson, Foligno)

Colorado - Arizona 2:3 (0:2, 2:0, 0:1)

Góly: 30. Ničuškin (Kadri, Graves), 35. Burakovsky (Girard, Rantanen) - 5. Brassard (Keller, Ekman-Larsson), 16. Chychrun (Keller, Goligoski), 45. Larsson (Ekman-Larsson, Kessel)

Edmonton - Ottawa 3:2 (1:1, 2:1, 0:0)

Góly: 8. Yamamoto (Nurse, McDavid), 27. Chiasson (McDavid, Koskinen), 35. Draisaitl (Turris, Barrie) - 1. Dadonov (Chabot, Zajcev), 38. Stützle (Chabot, White)

San Jose - St. Louis 3:2 pp (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)

Góly: 27. Vlasic (Donato, Marleau), 48. Couture (Donato, Balcers), 61. Kane (Karlsson) - 5. Mikkola (Tarasenko, O'Reilly), 40. Schenn (Perron, O'Reilly)

Anaheim - Los Angeles 6:5 pp (2:1, 3:2, 0:2 - 1:0)

Góly: 3. Shattenkirk (Lundeström), 17. Rakell (Comtois, Getzlaf), 29. Hutton (Comtois, Rakell), 35. Silfverberg (Henrique, Larsson), 39. Rakell (Comtois), 63. Henrique (Zegras, Shattenkirk) - 10. Kempe (Lizotte, Moore), 22. Brown (Kopitar, Grundström), 37. Kempe (Kopitar, Doughty), 42. Athanasiou, 58. Kempe (Roy, Doughty)

Vancouver - Montreal 2:1 sn (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0, 1:0)

Góly: 60. Gaudette (Horvat, Hughes), rozhodujúci nájazd Horvat - 5. Petry (Tatar, Kotkaniemi)

/útočník Tomáš Tatar (Montreal) odohral 15:25 min, pripísal si asistenciu, dvakrát vystrelil na bránku a raz získal puk/


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tatar opäť bodoval a v nájazdoch skúsil fintu. Pobavil komentátora