Novinky - články

Slávnostné vyhlásenie najlepšej jedenástky roka 2017 - I.triedy dospelých ObFZ Košice - okolie

(Zdroj: JG, Autor: JG)
Jakub Eperješi|20. mar 2018 o 00:00

Jedenástka roka 2017 ObFZ KEO

(Zdroj: JG, Autor: JG)

Najlepšia jedenástka roka 2017 ObFZ Košice - okolie

V Kalši v piatok podvečer 26.1.2018 dekorovali najlepšiu jedenástku mužov I.triedy ObFZ Košice - okolie. Oblastný futbalový zväz organizoval túto kultúrno-športovú udalosť po stvrtý krát v takomto formáte.

 

Na anketových lístkoch tých najpovolanejších – trénerov sme našli niekoľko desiatok hráčov, ktorí sa počas uplynulého roka predstavili na trávnikoch v jarnej aj jesennej časti najvyššej okresnej futbalovej súťaži. Predsa len ich najviac zaujal devetnásť gólový strelec Marek Mackanič z celku lídra súťaže – Bidoviec. Kormidelníci mu dali 12 hlasov. Pre zaradenie do Jedenástky stačili štyri hlasy ktoré dostal brankár Lukáč. V elitnej spoločnosti hráčov nášho oblastného zväzu majú zastúpenie hráči siedmich klubov, pričom najviac troch hráčov majú Nová Polhora, dvoch Budimír, Košické Oľšany a po jednom Bidovce, Dvorníky, Kysak a Svinica. Z trénerov ukázala najlepší prehľad až štvorica a to Tomáš Mihók z Bidoviec, Tomáš Handlovič z Košických Oľšan, Ondrej Vilner z Novej Polhori a Ján Novák zo Svinica keď správne tipovali sedem hráčov aktuálnej Jedenástky roka 2017.

 

Prehľad hlasov jednotlivých hráčov:

Marek Mackanič             12

Dávid Malata                   8

Tomáš Durbák                 6

Daniel Kvaka                   6

Ondrej Vilner                   6

Daniel Džurban               5

 Rajmund Grulyo             5

Tomáš Magáč                 5

Erik Surgent                   5

Štefan Toporčák             5

Matej Lukáč                   4

 

Rozostavenie 4 – 3 – 3

                                        Lukáč

Surgent              Malata                  Kvaka              Vilner

            Džurban             Toporčák              Magáč

             Durbák              Mackanič             Grulyo

Až štyria najlepšie tipujúci

Z trénerov ukázali najlepší prehľad až štyria tréneri Tomáš Mihók z Bidoviec, Tomáš Handlovič z Košických Oľšan, Ondrej Vilner z Novej Polhori a Ján Novák zo Svinica, keď správne tipovali sedem hráčov aktuálnej Jedenástky roka 2017.

Dzurik obsadil strelecký trón

Korením futbalu sú góly a čím viac ich padne tým majú fanúšikovia väčšiu radosť. Tú neskrývajú ani strelci, ktoré si pozorne sledujú aj tabuľku strelcov. Podobne ako vlani aj teraz sme vyhlásili najlepšieho strelca predošlej sezóny, kým v sezóne 2014/2015 sa najlepším strelcom I.triedy stal Michal Koribanič z Perína ktorý dal vtedy 40 gólov, v sezóne 2015/2016 to bol Tomáš Durbák zo Svinice s 35 gólmi tak tentoraz sa z koruny kráľa strelcov v ročníku 2016/2017 stal Samuel Dzurik z Jasova ktorý zaťažil konto svojich súperov 35 gólmi.

Medzi arbitrami najlepší opäť Ivan v spoločnosti Vebera

Pevnou súčasťou jedenástky roka v našom oblastnom futbalovom zväze je anketa o Najlepšieho rozhodcu. V prvých dvoch ročníkoch si udržal najlepšiu píšťalku Mário Petraššovitš, v lani ho vystriedal na tróne Radovan Ivan. Do ankety sa zapojilo všetkých 14 mužstiev a na anketových lístkoch sa objavilo jedenásť mien rozhodcov. Každý klub napísal na anketový lístok troch arbitrov, pričom za 1. miesto sa udeľovali 3 body, za druhé dva a za tretie bod. Najviac bodov získali až dvaja 37 ročný Radovan Ivan (obhajoba) a Jozef Veber, ktorí dostali zhodne 24 bodov. Ivanove meno sa objavilo na 9 lístkoch z toho bol 7x prvý a Veberove meno sa objavilo na 11 lístkoch z toho bol 5x prvý. Na ďalšom mieste v TOP 3 sa umiestnil Ľuboš Trembeckí, ktorého meno sa ocitlo na piatich anketových lístkoch. Vynieslo mu to 9 bodov. 

Vyhlásenie vo fotografiach

Súvisiaci obsah