Zuzulová vyhrala aj druhý slalom FIS po sebe

TASR|8. jan 2010 o 14:26

Veronika Zuzulová vyhrala v piatok aj druhý slalom FIS-pretekov v rakúskom St. Johann im Pongau.

ST. JOHANN. Deň predtým takmer roku spoznala pocit víťazstva v medzinárodnej slalomovej súťaži. V oboch súťažiach zdolala aj niektoré kolegyne zo svahov Svetového pohára.

Zuzulová vyhrala najprv pred Kanaďankou Brigitte Actonovou (+0,29) a Američankou Sarah Schleperovou (+0,83), tieto súperky si v piatok poradie vymenili a zaostali 62 stotín resp. 1,10 s. V koeficientálnom renkingu FIS to slovenskej zjazdárke prinieslo cenné body, nie pre samotné víťazstva, ale vďaka zdolaniu súperiek, ktoré sú rebríčkovo pred ňou.

Zuzulová naposledy vyhrala dva FIS-slalomy vo Vrátnej a v rakúskom Leogangu (22. januára), medzitým až do konca kalendárneho roka sa natiahla séria 7 neúspešných vystúpení v SP i Európskom pohári. Až nový rok jej priniesol šťastie 15. miestom v slalome SP v Záhrebe a následne dvoma prekvapujúcimi prienikmi v dvoch obrovských slalomoch série FIS, kde sa s vysokým štartovým číslom prepracovala na 13. respektíve 9. miesto.

Po štvrtkovom víťazstve pre TASR vyhlásila: "Mala v prvom kole po čase dobré štartové číslo štyri, ale aj tak to bol boj. Na mäkkej trati som spravila viacero chýb a v nájazde do cieľovej časti som takmer vypadla. Bola som prekvapená, že som mala najrýchlejší čas, ale zrejme aj ostatné pretekárky mali s traťou čo robiť. No a druhá jazda, to bol pravý test. Išla som s tridsiatkou a na rozbitom povrchu to nebola žiadna zábava. Dalo to zabrať. O to som šťastnejšia, že sa mi to podarilo."

V prvý deň súťaž dokončilo len 46 pretekárok, medzi nimi na 12. mieste Slovenka Barbora Lukáčová. Naopak, neuveriteľne veľa, až 76 štartujúcich slalom nedokončilo, z toho tri Slovenky. O 24 hodín skončila Škvarková na 19. mieste, Lukáčová bola 21. Timotej Zuzula zdôraznil, že tamojšia trať profilovo nezaostáva za parametrami slalomového kopca vo Flachau, kde sa jeho dcéra 12. januára predstaví v ďalších pretekoch SP.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zuzulová vyhrala aj druhý slalom FIS po sebe