Zuzulová skončila druhá v slalome Európskeho pohára, prekrížené lyže ju stáli jasný triumf

Veronika Zuzulová je roky slovenskou jednotkou.
Veronika Zuzulová je roky slovenskou jednotkou. (Autor: TASR)
TASR|8. jan 2015 o 14:24

Veronika Velez-Zuzulová excelovala v 1. kole štvrtkového slalomu Európskeho pohára.

Melchsee Frutt. Slovenská lyžiarka Veronika Velez-Zuzulová excelovala v 1. kole štvrtkového slalomu Európskeho pohára vo švajčiarskom Melchsee Frutt a napokon po chybe v druhej jazde skončila na druhej priečke.

V konkurencii viacerých mien zo Svetového pohára zvíťazila Rakúšanka Katharina Truppeová, na Slovenku získala celkovo 16 stotín.

"Išla s 21-kou a už v prvom kole dala polsekundy Wendy Holdenerovej, ktorá sa v Kühtai dostala na pódium. Táto Švajčiarka v druhom kole vypadla a chybu spravila aj Vera, ktorá vyšla z dvojbrány príliš priamo a skrížili sa jej na moment lyže. Ustála to, ale stratila veľmi veľa, lebo to bolo na rovine. Podstatné je však to, ako išla, že má formu a je zladená s lyžami, už včera mi tlmočila svoj výborný pocit z nich," konštatoval pre TASR Timotej Zuzula.

Tím jeho dcéry medzitým obnovil predchádzajú úspešnú spoluprácu s rakúskym servismanom Petrom Brandstätterom, ktorý sa o Zuzulovej lyžiarsky materiál staral aj v sezóne jej dvoch triumfoch v seriáli SP.

Velez-Zuzulová mala v nedeľu v záhrebskom slalome SP evidentné jazdecké problémy a po trápení sa na dobre známom kopci napokon vypadla v druhom kole.

Preteky nedokončila ani medzi sviatkami v rakúskom stredisku Kühtai, tam ale išla parádne a vypadla po chybe v závere 1. kola, keď bola na všetkých medzičasoch najrýchlejšia z celého štartového poľa.

Slovenský reprezentant v alpskom lyžovaní Andreas Žampa obsadil v zjazde Európskeho pohára v známom švajčiarskom stredisku Wengen 75. mieste.

Víťazstvo si vyjazdil Rakúšan Patrick Schweiger, za ktorým 21-ročný Tatranec zaostal o 5,20 s. Druhý skončil Schweigerov krajan Thomas Mayrpeter, na tretej pozícii klasifikovali Nemca Josefa Ferstla.

Andreas Žampa bol jediným Slovákom v 93-člennom štartovom poli.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zuzulová skončila druhá v slalome Európskeho pohára, prekrížené lyže ju stáli jasný triumf