Zuzulová obsadila v Aare 13. miesto. Otec: Nešla bojazlivo

Veronika Velez-Zuzulová počas prvého kola.
Veronika Velez-Zuzulová počas prvého kola. (Autor: SITA/AP)
TASR|13. dec 2014 o 11:17

Slalom vyhrala domáca Maria Pietilä-Holmnerová pred Tinou Mazeovou a krajankou Fridou Hansdotterovou.

AARE. Slovenská lyžiarka Veronika Velez-Zuzulová obsadila v treťom slalome prebiehajúcej sezóny Svetového pohára 13. miesto a k doterajším 18 bodom pridala ďalších 20.

Víťazkou súťaže vo švédskom Aare sa stala domáca Maria Pietilä-Holmnerová, ktorá dosiahla najlepší čas už v 1. kole.

Medzi ňu a tretiu krajanku Fridu Hansdotterovú (+0,32 s) sa zmestila so stratou 6 stotín Tina Mazeová.

"Je to úžasné. Snívala som o ďalšom víťazstve a predovšetkým na domácej pôde, pretože sa to už dávno nikomu nepodarilo," povedala Pietiläová-Holmnerová, ktorá sa predtým naposledy radovala takmer pred štyrmi rokmi v Mníchove.

V závere nemala sily

Sobotňajšie preteky sa na sever Európy presunuli namiesto plánovaného Courchevelu, keďže vo francúzskych Alpách nie sú dostatočné snehové podmienky.

Velez-Zuzulová sa do 2. kola klasifikovala na 11. mieste so stratou 97 stotín sekundy. Druhú jazdu odpichla naopak skvele, po prvý medzičas išla priam optimálne, dravo a s úžasnou prácou dolnej časti tela.

Postupne dvakrát jemne zaváhala, pred záverečnými oblúkmi ju to dokonca odhodilo ďaleko od bránky a hoci aj túto chybu skorigovala, na agresívnejší záver už nemala dosť síl.

Nechcú o tom stále hovoriť

Potvrdil to prvým vyjadrením pre TASR otec a tréner Timotej Zuzula: "Vieme, prečo dole v oboch kolách stratila, s tým zranením to je komplikované, ale nechceme stále o tom hovoriť."

"Podstatné pre nás je, že najmä v druhom kole väčšinu svahu zrýchľovala, sedelo to technicky i dynamikou. Predovšetkým sa tešíme, že nešla nejako bojazlivo, naopak snažila sa o popredný výsledok."

"Je fajn, že nám vyšlo rozhodnutie neoperovať to koleno a náš výjazd do Aare sa určite vyplatil."

"Po mojich komplikáciách s kolenom a dvoch týždňoch strávených v posteli to lepšie byť nemohlo," reagovala Velez-Zuzulová.

Svetový pohár v alpskom lyžovaní - Aare

Slalom žien (1.+2. kolo): 1. Maria Pietiläová-Holmnerová (Švéd.) 1:43,65 min, 2. Tina Mazeová (Slovin.) +0,06 s, 3. Frida Hansdotterová (Švéd.) +0,32, 4. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,34, 5. Michaela Kirchgasserová (Rak.) +0,71, 6. Chiara Costazzová (Tal.) +0,76,... 13. Veronika Velez-Zuzulová (SR) +1,46

Poradie vo Svetovom pohári (po 10 z 34 pretekov): 1. Tina Mazeová (Slovin.) 560 bodov, 2. Anna Fenningerová (Rak.) 303, 3. Kathrin Zettelová (Rak.) 290, 4. Mikaela Shiffrinová (USA) 285, 5. Maria Pietiläová-Holmnerová (Švéd.) 283, 6. Frida Hansdotterová (Švéd.) 248,... 45. Veronika Velez-Zuzulová (SR) 38.

Poradie v hodnotení slalomu (po 3 z 10 pretekov): 1. Frida Hansdotterová (Švéd.) 220 bodov, 2. Tina Mazeová (Slovin.) 209, 3. Maria Pietiläová-Holmnerová (Švéd.) 200,... 18. Veronika Velez-Zuzulová (SR) 38.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zuzulová obsadila v Aare 13. miesto. Otec: Nešla bojazlivo