Zuzulová našla istotu zísť do cieľa, uľavilo sa jej

SITA|4. jan 2010 o 12:18

Veronika Zuzulová našla v nedeľu v Záhrebe to, čo predtým vyše roka márne hľadala - istotu zísť do cieľa slalomu v pretekoch Svetového pohára.

ZÁHREB. V najbližších dňoch však musí nájsť ešte oveľa viac, lebo 15. miesto zo Záhrebu by sa na olympijskom vrchole vo Vancouveri mohlo fanúšikom máliť.

"Kopec v Záhrebe mám rada, ale preteky boli teraz pre mňa najmä psychicky veľmi náročné. V prvom kole som mala vysoké štartové číslo a na trati s menej upraveným cieľovým svahom urobila zrejme maximum, čo sa dalo. V druhom kole to nebolo ono, ale v závere som už podvedome dávala pozor, aby som konečne zišla až do cieľa. To je teraz pre mňa najdôležitejšie. Uľavilo sa mi," povedala na margo svojho záhrebského vystúpenia 25-ročná Slovenka, ktorá dokončila slalom vo Svetovom pohári po 370 dňoch.

Zuzulová bola pred dvoma rokmi v absolútnej slalomovej špičke a dokonca útočila na malý glóbus za slalom. Potom však prišli zranenia a choroby, nedostatočný počet štartov, s tým spojená strata sebavedomia a pád z pódiových umiestnení až k číslu 31 pri nasadzovaní na slalomy podľa vyjazdených FIS bodov. A s tridsiatkou na štarte sa preteky vyhrávať nedajú. V tomto smere je 15. miesto zo Záhrebu určitým posunom vpred, ale iba malým. "Určite si chcem a musím vylepšiť štartové číslo. Len tak môžem pomýšľať na solídne umiestenie na zimných olympijských hrách," vyslovila nádej V. Zuzulová.

Olympijský slalom žien je vo Whistleri na programe síce až 26. februára. ale dovtedy budú mať ženy vo Svetovom pohári na programe už len dve slalomové podujatia - v rakúskom Flachau (12. 1.) a slovinskom Maribore (17. 1.). Vyše jednomesačnú pauzu by mali Zuzulovci okrem iného využiť aj na záverečné predolympijské sústredenie, na ktoré by mali vycestovať 11. februára do kanadského strediska Nakiska pri Calgary. Najbližšie sa najlepšia slovenská slalomárka predstaví súťažne v rakúskom Innerkremse, kde budú v utorok a stredu na programe dva obrovské slalomy žien kategórie FIS. V závere prvého kompletného týždňa nového roka by zasa mali nasledovať dva "fisové" slalomy v St. Johann im Pongau.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zuzulová našla istotu zísť do cieľa, uľavilo sa jej