Ani Rakúšania, ani Maďari. Pozrite si, akých súperov ste vybrali Slovákom na EURO 2024

Futbalisti Slovenska.
Futbalisti Slovenska. (Autor: TASR - Martin Baumann)
Sportnet|2. dec 2023 o 17:10

V sobotu vyžrebujú skupinovú fázu EURO 2024.

HAMBURG, BRATISLAVA. Tento turnaj budú s napätím očakávať aj slovenskí futbaloví fanúšikovia.

V poradí 17. majstrovstvá Európy vo futbale sa uskutočnia od 14. júna do 14. júla v Nemecku, predstaví sa na nich 24 tímov, medzi nimi aj Slovensko.

Slovákov čakajú minimálne tri zápasy v základnej skupine. Proti komu? To sa fanúšikovia i futbalisti dozvedia v sobotu večer. Skupiny EURO 2024 vyžrebujú v Hamburgu.

Ešte predtým mohli vyberať súperov pre slovenskú reprezentáciu v ankete aj čitatelia Sportnetu.

Účastníkov turnaja rozdelili do štyroch košov, miestenku na EURO 2024 si už vybojovalo 20 tímov, ďalší je organizátor z Nemecka a o posledných troch miestenkách sa rozhodne až na jar budúceho roka v play-off Ligy národov.

Slovensko bude v osudí v treťom koši a s istotou nenastúpi v skupine proti Škótsku, Slovinsku, Holandsku, Chorvátsku ani Česku. 

Koho vybrali pre zverencov Francesca Calzonu slovenskí fanúšikovia?

Z prvého koša by im najviac dopriali domáci výber, naopak, najmenej hlasov dostalo Španielsko. Nemci ako hostiteľ turnaja nemuseli bojovať o miestenku v kvalifikácii. V roku 2023 odohrali iba prípravné zápasy a vôbec sa im nedarilo. Ukončia ho s bilanciou 3 víťazstvá, 2 remízy a 6 prehier (s Rakúskom, Tureckom, Japonskom, Belgickom, Poľskom a Kolumbiou).

V druhom koši boli na výber napríklad Albánci, či susedia z Maďarska a Rakúska, ale najviac fanúšikov si vybralo iného súpera - Rumunsko. Najmenej hlasov dostalo Turecko.

Vo štvrtom koši padla voľba čitateľov na víťaza najslabšej - C-vetvy play off Ligy národov. V nej zabojujú o účasť na EURO 2024 Gruzínsko, Grécko, Luxembursko a Kazachstan. Druhý najvyšší počet hlasov získalo Srbsko, najmenej víťaz A aj B-vetvy Ligy národov.

Ideálna skupina Slovenska na EURO 2024 podľa čitateľov Sportnetu

Nemecko, Rumunsko, Slovensko, víťaz C-vetvy play off (Gruzínsko, Grécko, Luxembursko a Kazachstan)

  

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Ani Rakúšania, ani Maďari. Pozrite si, akých súperov ste vybrali Slovákom na EURO 2024