Ďalší skvelý výsledok Slovenky v Pekingu. Alexandra Rexová skončila piata

Alexandra Rexová na zimných paralympijských hrách 2022 v Pekingu.
Alexandra Rexová na zimných paralympijských hrách 2022 v Pekingu. (Autor: Facebook Slovenský paralympijský výbor)
SITA, TASR|11. mar 2022 o 07:11 (aktualizované 11. mar 2022 o 08:30)

Curleri na vozíku odohrajú semifinále proti Švédom.

BRATISLAVA. Slovenské reprezentantky v paraalpskom lyžovaní v piatok na zimných paralympijských hrách zostali v čínskom Pekingu bez medaily.

Na svahu v Jen-čching v obrovskom slalome skončila najlepšie Alexandra Rexová medzi zrakovo znevýhodnenými ženami na piatej priečke, ktorá jej patrila aj po prvom kole.

S navádzačkou Evou Trajčíkovou za víťaznou Rakúšankou Veronikou Aignerovou zaostala v súčte o 9,48 sekundy, od cenného kovu Barbary Aignerovej z Rakúska ju delilo 2,09 s.

"Na pätách sa mi tvoria výrastky a v tvrdých lyžiarkach ich cítim pri každom oblúku. Myslela som si, že súťažný adrenalín bolesť potlačí, žiaľ, limitovala ma," prezradila slovenská reprezentantka, ktorá sa v druhom kole už vyššie nedokázala posunúť.

"Som maximalistka. Súperiť na paralympiáde s najlepšími je motivujúce, no chcela som dnes dosiahnuť viac," vyhlásila. "Saška zajazdila dve vyrovnané jazdy. V tréningu už išla aj lepšie, no na medailu sme asi nemali dosť natrénované," priznala jej navádzačka Trajčíková.

Smolu mala Henrieta Farkašová, ktorá v 1. kole vypadla už pred prvým medzičasom.

Medzi stojacimi ženami obsadila klasifikovali Vanesu Gaškovú na solídnej 11. priečke, Petre Smaržovej sa po deviatom mieste v 1. kole nepodarilo dokončiť druhú jazdu. V sobotu je v Jen-čchingu na programe slalom žien.

V piatok ešte budú v hre slovenskí reprezentanti v curlingu na vozíku, ktorí sa prebojovali do semifinále paralympijského turnaja. V ňom sa o 14.35 h (7.35 h SEČ) predstavia proti Švédom.

Druhú semifinálovú dvojicu tvoria Čína a Kanada. Zdolaní semifinalisti ešte v piatok nastúpia o 19.35 h (12.35 h SEČ) na duel o bronz, finále je na programe v sobotu 12.3. o 14.35 h (7.35 h SEČ).

Všetky informácie o paralympiáde 2022

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Paralympijské»Paralympiáda 2022»Ďalší skvelý výsledok Slovenky v Pekingu. Alexandra Rexová skončila piata