Zabudnite na titul a oslavy, odkazuje tréner Löw Nemcom

Nemeckí futbalisti sa radujú zo zisku titulu svetových šampiónov na 20. MS v Brazílii.
Nemeckí futbalisti sa radujú zo zisku titulu svetových šampiónov na 20. MS v Brazílii. (Autor: TASR/AP)
SITA|15. nov 2014 o 11:00

Nemecko ako majster sveta v kvalifikácii na ME 2016 vyhralo s Gibraltárom len 4:0.

BERLÍN. Futbaloví majstri sveta Nemci nemajú po návrate z Brazílie najlepšiu formu. V piatok síce zdolali v Norimbergu v zápase kvalifikácie na ME 2016 trpaslíka z Gibraltáru, ale výsledok 4:0 je podľa trénera Joachima Löwa málo.

Nemecko v predchádzajúcich dueloch v októbri zaváhalo proti Poľsku (0:2) aj Írsku (1:1).

"Myslím si, že už bolo dosť odovzdávania cien a oslavovania. Toto všetko potrebujeme dostať preč z hláv, spraviť hrubú čiaru a poriadne sa pripraviť na ďalší turnaj. V zápase proti Gibraltáru sme sa nedržali svojich pozícií," komentoval Löw piatkové stretnutie.

"Je pravda, že nie vždy to je ľahké, keď súper urputne bráni. Bolo tam málo priestoru, ale vtedy treba zapnúť na vyššie obrátky. V takom momente si to pýta individuálne výkony, ale namiesto toho sme prestali útočiť a hrali dozadu."

Nemecké médiá pred zápasom očakávali dvojciferný počet gólov svojich krajanov, no tí v druhom polčase sklamali. Dosiahli jediný gól, no aj ten si dali hráči Gibraltáru sami.

V prvej štyridsaťpäťminútovke sa dvakrát presadil Thomas Müller, jeden presný zásah dosiahol Mario Götze. Nemcom patrí v D-skupine druhé miesto so siedmimi bodmi, rovnaký počet majú aj Škóti a Íri. Lídrom je Poľsko (10 bodov).

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Zabudnite na titul a oslavy, odkazuje tréner Löw Nemcom