Rybáriková postúpila v Monterrey už do štvrťfinále, Vickeryovej dlží prehru z minulého roka

Magdaléna Rybáriková.
Magdaléna Rybáriková. (Autor: TASR/AP)
SITA|4. apr 2019 o 06:38

Slovenská tenistka si k postupu pomohla aj 15 esami.

MONTERREY. Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa prebojovala do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA International Abierto GNP Seguros v mexickom Monterrey.

Nasadená osmička Rybáriková v osemfinále zdolala Švajčiarku Stefanie Vögeleovú v trojsetovom boji 5:7, 6:2, 6:3. Dramatický zápas trval 152 minút a slovenská hráčka premenila druhý mečbal pri svojom podaní.

Súperkou Rybárikovej (71. v rebríčku WTA) v súboji o postup do semifinále bude Američanka Sachia Vickeryová (134.). Rybáriková bude mať možnosť odčiniť prehru z lanského súboja z toho istého turnaja v Mexiku aj rovnakej štvrťfinálovej fázy, keď s Vickeryovou prehrala 0:6, 3:6:

Pozoruhodný výkon podala 30-ročná skúsená Slovenka na podaní. Zahrala 15 es popri jedinej dvojchybe a odvrátila až 9 z 11 brejkbalov svojej súperky. Sama premenila štyri z ôsmich brejkových príležitostí. Rybáriková a o rok mladšia Vögeleová nastúpili proti sebe vôbec po prvý raz.

Zverenka Petra Hubera Rybáriková sa prebojovala do štvrťfinále na niektorom z turnajov hlavného ženského okruhu prvýkrát od júna minulého roku, keď si zahrala finále na tráve v anglickom Birminghame.

WTA International Abierto GNP Seguros v Monterrey - dvojhra - 2. kolo:

Magdaléna Rybáriková (SR-8) - Stefanie Vögeleová (Švaj.) 5:7, 6:2, 6:3 za 152 minút

Anastasia Pavľučenkovová (Rus.-3) - Ivana Jorovičová (Srb.) 6:0, 6:0

Kirsten Flipkensová (Belg.-6) - Dalila Jakupovičová (Slovin.) 6:3, 6:3

Sachia Vickeryová (USA) - Nao Hibinová (Jap.) 7:5, 5:7, 7:6 (5)

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybáriková postúpila v Monterrey už do štvrťfinále, Vickeryovej dlží prehru z minulého roka