Góly Wrighta a Bedarda nestačili, Česi na MS šokovali Kanadu

Český útočník Jaroslav Chmelář sa teší z gólu v zápase s Kanadou.
Český útočník Jaroslav Chmelář sa teší z gólu v zápase s Kanadou. (Autor: TASR/AP)
TASR|27. dec 2022 o 06:55

USA sa na víťazstvo natrápili.

MOLSTON. Českí hokejisti do 20 rokov impozantným spôsobom vstúpili do MS v Kanade. V dueli A-skupiny senzačne zdolali favorizovaný domáci tím 5:2.

Stanislav Svozil a David Špaček si proti obhajcom titulu pripísali na konto gól i asistenciu. Asistenciu zaznamenal aj brankár Tomáš Suchánek.

Jaroslav Chmelář a Matouš Menšik skórovali pri päťminútovej presilovke. Česi získali na šampionáte skalp mladých Kanaďanov po prvý raz od roku 2013.

Kľúčovou postavou na ceste k zisku troch bodov bol spomenutý Suchánek, ktorý zneškodnil 36 striel. Kanaďanom nepomohol ani úvodný zásah Shanea Wrighta či kontaktný gól Connora Bedarda v druhej tretine.

"Bol to neskutočný zápas, išli sme do toho s obrovskou pokorou. Vedeli sme, akú má Kanada silu, ale vedeli sme aj to, že naše mužstvo je zomknuté.

Klobúk dole pred hráčmi, ako tento duel zvládli. Výborne zachytal Tomáš, celé mužstvo podalo obetavý výkon. Pre nás je to na začiatok turnaja skvelé a cenné víťazstvo," citoval portál idnes.cz trénera českého tímu Radima Rulíka.

V B-skupine zvíťazili Američania nad Lotyšskom 5:2. Po dvoch tretinách bolo skóre vyrovnané, ale favorit zlomil súpera troma gólmi v záverečnej tretine.

MS v hokeji do 20 rokov - výsledky:


A-skupina:

Česko - Kanada 5:2 (2:1, 3:1, 0:0)

Góly: 18. Špaček, 19. Moravec, 21. Svozil, 29. Chmelař, 29. Menšík - 11. Wright, 22. Bedard

Tabuľka A-skupiny

B-skupina:

Lotyšsko - USA 2:5 (0:0, 2:2, 0:3)

Góly: 25. Ravinskis, 35. Fenenko - 21. Snuggerud, 30. Behrens, 42. Lucius, 47. Savage, 54. Hughes

Tabuľka B-skupiny

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Góly Wrighta a Bedarda nestačili, Česi na MS šokovali Kanadu