Výber šéfredaktora: Slafkovského gesto, zlý muž Pepe a Slovák opäť v Las Vegas

Pepe.
Pepe. (Autor: SITA/AP)
Boris Vanya|9. dec 2022 o 21:30

Pozrite si zaujímavé články za posledné obdobie na Sportnet.sk vo výbere šéfredaktora.

Športu zdar

a čitateľom Sportnetu zvlášť!

Na MS vo futbale v Katare sa hrá už o veľa, no Nemci sa už niekoľko dní môžu bez stresu pripravovať na najbližšie EURO, ktoré organizujú.

Zaspomínali sme si aj na let Mariána Gáboríka (ale nie na ten v stíhačke ponad Vysoké Tatry) a v Las Vegas sa uskutoční (aj so slovenskou účasťou) ďalší diel podujatia, ktoré spravilo z Arnolda Schwarzeneggera Barbara Conana, Terminátora a neskôr dokonca guvernéra štátu Kalifornia.

Prečo Lineker už nemá pravdu

„Futbal je jednoduchá hra. Dvadsaťdva mužov naháňa 90 minút loptu a na konci vždy vyhrajú Nemci," povedal kedysi Angličan Gary Lineker. Už pred štyrmi rokmi svoj legendárny výrok modifikoval, lebo Nemci na MS 2018 nepostúpili ani zo skupiny a tento scenár sa zopakoval aj v Katare.

Čo sa stalo, aké to bude mať následky a kto by mohol celý turnaj vyhrať? Ak na tieto otázky odpovedá tréner Peter Hyballa, je to záruka zaujímavého čítania.

Kým Nemci sledujú už turnaj doma (ak ich to baví), Portugalci sú vo štvrťfinále. Aj vďaka výkonom Goncala Ramosa alebo Pepeho (ospravedlňujeme sa fanúšikom Cristiana Ronalda).

Druhý z nich, takmer 40-ročný stopérsky veterán, má za sebou pestrú minulosť. Mnoho fanúšikov si ho v prvom rade pamätá ako tvrdého až zákerného darebáka. Prečo? Posúďte sami.

Čítajte: Hyballa: S krásnymi tváričkami nevyhráte bitku. A MS sú tá najväčšia bitka

Čítajte: Aj slávny Angličan ho označil za idiota. Má takmer 40, robí brutálne veci

Čítajte: Kto potrebuje Ronalda? Jeho nástupca fúkal prstami, volajú ho čarodejník

Slafkovského gesto

Na Juraja Slafkovského sa dá spoľahnúť. Vo výbere sa objavuje pravidelne. Tento týždeň pútal veľkú pozornosť premiérový súboj jednotky a štvorky tohtoročného draftu v NHL (Slafkovský vs. Wright), ale slovenský útočník zaujal aj pekným gestom ešte pred zápasom proti Vancouveru.

V chuťovkách z NHL od Šimona Čopa si môžete zaspomínať aj na pamätný let Mariána Gáboríka, ktorý mu doprial brankár Dominik Hašek. Veru, je to už 15 rokov...

Čítajte: Chuťovky z NHLky: Slafkovský dostal lákavú ponuku. Vymenil hokejku za chrumky?

Križánek v Las Vegas

A na záver z celkom iného súdka. Mr. Olympia je kulturistický Everest. Prvý ročník sa uskutočnil 18. septembra 1965 v Brooklyn Academy of Music v New Yorku.

Rekordný počet osem titulov získali Lee Haney (1984–1991) a Ronnie Coleman (1998–2005), ale najznámejším víťazom je nepochybne Arnold Schwarzenegger, ktorý triumfoval sedemkrát.

Po troch rokoch bude na Mr. Olympia opäť súťažiť aj slovenský kulturista. Michal Križánek sa predstaví v najsledovanejšej kategórii "Open", teda bez váhového limitu. Na čo si môže trúfať?

Čítajte: Kulturista Križánek mieri na Mr. Olympia. Chcem sa predviesť v najlepšej forme, vraví

Boris Vanya, šéfredaktor Sportnet.sk

Nechajte si posielať Výber šéfredaktora na e-mail. Aktivujte si odber jedným klikom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Blog»Výber šéfredaktora: Slafkovského gesto, zlý muž Pepe a Slovák opäť v Las Vegas