Vstupenky na Slovákov sa ešte dajú zohnať. Ale len ak pôjdete na šampionát vlakom

Slovenskí fanúšikovia majú ešte možnosť získať vstupenky na MS hokeji 2024 v Česku.
Slovenskí fanúšikovia majú ešte možnosť získať vstupenky na MS hokeji 2024 v Česku. (Autor: TASR)
Miloslav Šebela|5. apr 2024 o 14:45

MS v hokeji 2024 sa konajú od 10. do 26. mája v Prahe a v Ostrave.

BRATISLAVA. Po deviatich rokoch sa hokejové majstrovstvá sveta vracajú do Česka. V roku 2015 zaplavili Ostravu slovenskí fanúšikovia. Do vyraďovacej časti však vtedy hokejisti nepostúpili. V B-skupine skončili na 5. mieste. 

Návštevnosť celého šampionátu vtedy dosiahla 741-tisíc, čo je dodnes nepokorený rekord. Veľkú zásluhu na tom majú práve Slováci.  

V máji budú zase v uliciach Ostravy slovenské dresy a vlajky. Slovensko hrá na MS 2024 znovu v B-skupine v Ostrave na štadióne Ostravar Aréna s kapacitou 9400 miest. 

Vstupenky už len s vlakom

Vstupenky na zápasy MS sú v predaji už niekoľko mesiacov a stále sú k dispozícii voľné miesta aj na zápasy slovenských hokejistov. 

Mužstvo Craiga Ramsayho odohrá v základnej skupine zápasy proti Kazachstanu, Nemecku, USA, Poľsku, Francúzsku, Lotyšsku a Švédsku. 

Mesiac pred začiatkom turnaja je väčšina vstupeniek už vypredaných. Česko je hokejová krajina a vstupenky sa rýchlo míňali. 

Na portáli predajcu vstupeniek na MS sú zdanlivo všetky zápasy Slovákov už vypredané. Jedna samostatná kategória je však stále k dispozícii, hoci je to za vyššiu cenu. 

Ide o balíček vstupeniek na všetky zápasy v rámci daného dňa. To však nie je všetko. K týmto balíčkom prislúcha aj doprava vlakom do Ostravy. 

Organizátori MS sa snažia uľahčiť slovenským fanúšikom zážitok z hokejového šampionátu a ponúkajú dopravu na trase Košice – Ostrava. Vlak má cestou jedenásť zastávok. Stojí napríklad v Spišskej Novej Vsi, Poprade, Liptovskom Mikuláši či v Žiline. Smerom do Ostravy vyráža hokejový vlak o pol deviatej ráno, na Slovensko sa vracia z Ostravy krátko pred polnocou. 

Fanúšikovia si stále môžu zakúpiť lístky na dopravu vlakom za cenu 1790 českých korún (približne 71 eur).

Detailné informácie o odchodoch, trase a vstupenkách sú na adrese vlakemnahokej.sk.

Priamo na tejto stránke sú stále k dispozícii aj balíčky vstupeniek na zápasy MS. Ide vždy o denný balíček zápasov spoločne s dopravou, preto sú aj ceny o niečo vyššie. 

Napríklad balík vstupeniek na 12. mája na trojicu zápasov Slovensko – Kazachstan, Lotyšsko – Francúzsko a Švédsko – Poľsko stojí 6460 korún (255 eur). Baliček na 21. mája na zápasy Lotyšsko – USA a Švédsko – Slovensko stojí 5870 korún (232 eur).

K dispozícii sú stále denné balíky na všetky hracie dni slovenského tímu s výnimkou prvého dňa turnaja, kedy hrá Slovensko proti Nemecku. 

Praha takmer vypredaná

V B-skupine sú k dispozícii vstupenky na všetky ďalšie zápasy. Napríklad na atraktívny zápas USA – Švédsko sú ešte voľné vstupenky v hodnote 1990 korún (79 eur). 

V A-skupine je väčšina zápasov už vypredaných. Voľné miesta ostali na 13 zápasov. Naporíklad na zápasy Kanada – Nórsko či Fínsko – Dánsko sú voľné vstupenky za 890 korún (35 eur).

Vypredaný je aj večerný štvrťfinálový zápas v Prahe. Fanúšikovia veria, že v ňom nastúpia domáci hokejisti. 

Vstupenky na ďalšie zápasy vyraďovacej časti sa dajú kúpiť. 

Na finále stoja vstupenky od 7190 do 7990 korún (284 – 316 eur).

Vstupenky na šampionát sa budú predávať iba online prostredníctvom operátorov Ticketportal a Ticketmaster.

Pri predaji platí, že jedna osoba si môže zakúpiť maximálne 8 vstupeniek. 

Jedna zmena je však v prípade detí. Kým napríklad vlani platilo, že dieťa do 6 rokov v sprievode dospelej osoby malo vstup na zápas voľný (bez nároku na sedadlo), na šampionáte v Čechách musí mať platnú vstupenku každá osoba. 

Hokejové majstrovstvá sveta štartujú 10. mája. 

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Vstupenky na Slovákov sa ešte dajú zohnať. Ale len ak pôjdete na šampionát vlakom