Slovenky ukončili Zlatú Európsku ligu víťazstvom, proti Slovinkám nestratili ani set

Slovenské volejbalistky Zuzana Šepeľová, Anna Kohútová, Ema Smišková, kapitánka Karin Palgutová a tréner Michal Mašek sa tešia z výhry po zápase Slovinsko - Slovensko na turnaji Zlatej európskej ligy v Bratislave.
Slovenské volejbalistky Zuzana Šepeľová, Anna Kohútová, Ema Smišková, kapitánka Karin Palgutová a tréner Michal Mašek sa tešia z výhry po zápase Slovinsko - Slovensko na turnaji Zlatej európskej ligy v Bratislave. (Autor: TASR)
TASR|2. jún 2024 o 20:35

Pred týmto duelom už nemali šancu postúpiť na turnaj Final Four.

Zlatá Európska liga žien - Bratislava

Slovensko - Slovinsko 3:0 (21, 27, 22)

/zápas trval 91 minút/

Rozhodcovia: Juráček (Slovensko) a Daniil (Cyprus)

Diváci: 1850

Slovensko: Palgutová, Hrušecká, Kohútová, Šunderlíková, Körmendyová, Šepeľová, liberá Jančová a Magdinová (Fričová, Sedláčková, Boledovičová, Smiešková, Herdová, Jelínková). Tréner: M. Mašek

Slovinsko: Pucejlová, Lorberová Fijoková, Šiftarová, Milošičová, Planinšecová, Halužanová Sagandinová, liberá Mazejová a Cikačová (Zdovcová Sporerová, Najdičová, Velikonjaová Grbacová, Filipičová, Markovičová, Gornjecová Hodniková). Tréner: A. Orefice

BRATISLAVA. Slovenské volejbalové reprezentantky uspeli vo svojom šiestom vystúpení v tohtoročnej Zlatej Európskej lige.

V nedeľnom zápase zdolali v Bratislave Slovinky 3:0.

VIDEO: Karin Šunderlíková reaguje po zápase Slovensko - Slovinsko

Pred týmto duelom už nemali šancu postúpiť na turnaj Final Four, v tabuľke skončili na 7. mieste s deviatimi bodmi.

Hlasy po zápase

Michal Mašek, tréner Slovenska: "Švédky boli nad naše sily, my sme sa preto dobre pripravili na Slovinky. Oni majú veľmi neskúsené družstvo v kádri s dvoma osemnásťročnými hráčkami. Vedeli sme o ich slabinách. Je to pre nás veľmi cenné víťazstvo, lebo sme získali body do svetového rebríčka."

Karin Šunderlíková, univerzálka Slovenska: "Myslím si, že sme bojovali, splnili sme taktické pokyny do bodky. Boli tam chybičky, ale skvele sme si s tým poradili. Slovinky mali včera zápas, mali možno ťažšie nohy, ale bol to skvelý duel a verím, že si to fanúšikovia užili."

Karin Palgutová, kapitánka Slovenska: "Bol to ťažký zápas najmä mentálne. Šiesty zápas za tri týždne nie je jednoduché hrať a som rád, že sme to zvládli a na 3:0. Veľmi nám pomohli diváci, to hráčke veľmi pomôže a hráčku vyhecuje, keď vie, že musí dať ľuďom niečo navyše."

Priebeh zápasu Slovensko - Slovinsko

I. set:

Slovinkám vyšiel úvod prvého setu, premenili hneď prvý brejk a neskôr viedli 7:3. Slovenky však potom zlepšili servis, súperky zatlačili a otočili skóre na 11:8. Lepšie sa im darilo napokon aj v koncovke a prvý set získali v pomere 25:21.

VIDEO: Tréner Michal Mašek reaguje po zápase Slovensko - Slovinsko

II. set:

V druhom sa oba tímy naťahovali o každý bod, v jeho polovici prišla šnúra Sloveniek. Za stavu 14:11 si držali náskok, no Slovinky v koncovke zdramatizovali set a napokon z toho bola dráma. Tú však napokon opäť zvládli lepšie zverenky Michala Mašeka a triumfovali 29:27.

III. set:

Aj úvod tretieho setu vyšiel lepšie slovinským hráčkam. Viedli už 10:14, no potom prišiel obrat. Slovenky za stavu 16:16 získali dve lopty za sebou, potom opäť súperky vyrovnali na 21:21. V koncovke sa však opäť prejavila vyššia kvalita na strane Slovenska.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Slovenky ukončili Zlatú Európsku ligu víťazstvom, proti Slovinkám nestratili ani set