Po odmlke znova v pohárovej Európe. Prešov vyzve skúseného súpera

Prešovskí volejbalisti (v červenom) si zahrajú v pohárovej Európe po šiestich rokoch.
Prešovskí volejbalisti (v červenom) si zahrajú v pohárovej Európe po šiestich rokoch. (Autor: Veronika Mihaliková)
Ján Jacoš|2. nov 2022 o 09:10

V extralige sa Šarišanom momentálne nedarí.

PREŠOV. Volejbalisti VK Mirad UNIPO Prešov sa po šiestich rokoch predstavia v pohárovej Európe. V prvom zápase šestnásťfinále Vyzývacieho pohára sa v utorok 8. novembra (18. h) stretnú s estónskym mužstvom SC Duo Tartu.

Päťnásobný majster Estónska má skúsených hráčov, v uplynulej sezóne vyhral štvrtý raz aj Baltickú ligu.  

V extralige Prešovčania momentálne neprežívajú vydarené obdobie. V piatom kole, ktoré patrilo hosťujúcim tímom, sa im nepodarilo prelomiť sériu prehier a s rozbehnutou Myjavou prehrali 1:3.

Zverenci trénera Erika Digaňu momentálne bojujú so zdravotnými problémami i hľadaním súhry. 

V prvom a druhom sete sa domáci volejbalisti nevyhli chybám. V treťom svoj výkon zlepšili a dotiahli ho do úspešného konca. V štvrtom sete boli úspešní húževnatí hostia.

Najviac bodov dosiahli smečiar Prešova Michal Ščerba (21) a univerzál Myjavy Tobias Viskup (23).

Hlasy po zápase

Erik Digaňa, tréner Prešova: "Chlapcom som pred zápasom povedal, že dôležitý bude výkon, ten môžu ovplyvniť. Napriek chorobám a ďalším okolnostiam musím povedať, že som na nich hrdý. Odovzdali zo seba výkon v rámci možností a so sebazaprením. Myslím si, že je na čom stavať.

V predchádzajúcich dvoch prehrách nemôžem hľadať výhovorky, rovnako ani v tomto prípade. Sme v profesionálnom športe, kde sú buď výsledky alebo výhovorky. Reálne výsledkom je prehra, sponzori sa nepotešia. Ako tréner však vidím, že ten výkon mal grády, bol v ňom oduševnenie, boli tam emócie, ktoré som potreboval vidieť. Chlapci dali zo seba to, čo momentálne mohli. Z tohto pohľadu môžem zápas hodnotiť len kladne."    

Vitalij Osipov, tréner Myjavy: "Urobili sme dobrú prácu, hráči podali dobrý výkon. Teší ma aj to, že sme v tomto zápase neurobili veľa chýb, vychádzalo nám to i z taktickej stránky. S výkonom chlapcov aj výsledkom som spokojný."  

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Po odmlke znova v pohárovej Európe. Prešov vyzve skúseného súpera