Klub vyhlásil bankrot, preradili ho do nižšej ligy. Novým vlastníkom Bari sa stal majiteľ Neapola

Na snímke uprostred slovenský stredopoliar a kapitán SSC Neapol Marek Hamšík, naľavo šéf klubu Aurelio De Laurentiis oslavujú s trofejou titul v talianskom futbalovom Superpohári v roku 2014, archívna snímka.
Na snímke uprostred slovenský stredopoliar a kapitán SSC Neapol Marek Hamšík, naľavo šéf klubu Aurelio De Laurentiis oslavujú s trofejou titul v talianskom futbalovom Superpohári v roku 2014, archívna snímka. (Autor: TASR/AP)
SITA|1. aug 2018 o 17:24

Bari nebude mať nič spoločné s Neapolom, vyhlásil De Laurentiis.

BARI. Taliansky filmový producent a majiteľ SSC Neapol Aurelio De Laurentiis sa stal novým vlastníkom futbalového klubu Bari, ktorý bude v budúcej sezóne sezóne pôsobiť v nižšej Serie D.

Prezidentom by sa mal stať jeho syn Luigi.

Bari účinkovalo v ostatnom ročníku v druhej najvyššej talianskej súťaži Serie B a členom kádra bol aj slovenský reprezentant Norbert Gyömbér.

Tím v lete vyhlásil bankrot a bol preradený na do nižšej ligy.

O prevzatie kontroly nad populárnym mužstvom sa usiloval aj majiteľ Lazia Rím Claudio Lotito, ale napokon zvíťazila De Laurentiisova ponuka.

"Jedno je jasné, Bari nebude mať nič spoločné s Neapolom, bude naďalej fungovať ako samostatná entita s inými cieľmi," povedal podľa espn.com 69-ročný majiteľ Neapola i Bari.

Jeho cieľom je, aby sa Bari čo najskôr vrátilo medzi taliansku elitu.

"Musíme zmeniť pravidlá, podľa ktorých dnes nemôže mať jeden vlastník dva kluby v Serie A.

Momentálne sa to zdá byť nemožné, ale verím, že v budúcnosti sa to zmení," dodal De Laurentiis.

Technickým riaditeľom Bari, ktorý bude mať na starosti aj voľbu nového trénera by sa mal stať niekdajší kouč SSC Neapol Edoardo Reja.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Klub vyhlásil bankrot, preradili ho do nižšej ligy. Novým vlastníkom Bari sa stal majiteľ Neapola