Weiss vysvetlil koniec v reprezentácii. Hapal reaguje

Vladimír Weiss.
Vladimír Weiss. (Autor: TASR)
Sportnet|22. nov 2018 o 09:17

Jeho rozhodnutie ostatní pochopili.

BRATISLAVA. Slovenský futbalový reprezentant Vladimír Weiss neľutuje svoje rozhodnutie skončiť v reprezentácii pod vedením trénera Pavla Hapala.

Pre portál šport24.sk uviedol, že jeho rozhodnutie spoluhráči i otec Vladimír Weiss starší pochopili.

Necíti dôveru a rešpekt

Weiss pod vedením nového trénera Hapala zostal v novembrových dueloch Ligy národov UEFA proti Ukrajine (4:1) a Česku (0:1) len na lavičke náhradníkov.

Keď sa na ihrisko nedostal ani pri treťom striedaní v súboji v pražskom Edene, zamieril počas stretnutia do šatne.

"Zo strany trénera Hapala som mal indície byť jednou z opôr reprezentácie spolu s Hamšíkom a Škrtelom. To bola pre mňa jedna z najväčších motivácií pokračovať. Osobne si myslím, že v reprezentácii som nepovedal posledné slovo, no pod trénerom Hapalom hrať nebudem, keďže z jeho strany nepociťujem žiadnu dôveru a rešpekt voči mne," povedal Weiss pre šport24.sk.

"Samozrejme mi je ľúto, že momentálne nebudem v reprezentácii najmä kvôli atmosfére a vzťahom medzi hráčmi. Vždy som sa na zrazy tešil a určite mi bude chýbať. Je to rozhodnutie, ktoré neľutujem."

Otec ho akceptuje

Dvadsaťosemročný krídelník katarského klubu Al Gharafa informoval o svojom rozhodnutí aj otca, ktorý v súčasnosti trénuje reprezentáciu Gruzínska.

Do Kataru prestúpil slovenský futbalista v roku 2014, tento krok vyvolal polemiku aj u Hapalovho predchodcu Jána Kozáka. Weiss mal podľa neho zostať v Európe.

Mimochodom, Weiss nehral ani v posledných dvoch zápasoch za svoj klub Al- Gharafa, nebol ani na súpiske.

"S trénerom Kozákom som nemal žiadne problémy a na zrazy som prišiel vždy na 100% pripravený. V Katare som momentálne s rodinou spokojný a moju budúcnosť nateraz neriešim. S otcom som si to hneď po zápase vydiskutoval. Neteší ho to, ale ako moja najväčšia opora ma plne akceptuje," dodal.

Weiss patril medzi sedmičku hráčov, ktorí po októbrovom zápase Ligy národov s Českom porušili životosprávu.

"Názory ľudí ja osobne neovplyvním. Na ihrisku sa vždy snažím nechať maximum a myslím si, že ten, kto futbalu rozumie, to vidí," povedal Weiss.

Hapal: Meno Weiss si veľmi vážim

Na Weissovo vysvetlenie zareagoval aj tréner slovenskej reprezentácie Pavel Hapal. Podľa vlastných slov oficiálne vyjadrenie zatiaľ nemá.

Jeho dôležitá pozícia bola v tom, že patrí k skúseným reprezentantom. Pre mňa je však rovnako dôležitý prvý aj dvadsiaty štvrtý hráč v tíme. Týmto vyjadrením považujem celú vec za uzavretú a chcem sa venovať už len svojej trénerskej práci.


Pavel Hapal

„Vlado sa so mnou neskontaktoval. Meno Weiss si veľmi vážim, nakoľko Vladov otec urobil pre slovenský futbal veľmi veľa. Vladov postoj, že nebude pod mojím vedením reprezentovať, rešpektujem. Na druhej strane tým, ako sa zachoval počas zápasu s Českom, ukázal, že nerešpektuje svojich spoluhráčov a realizačný tím, samozrejme aj mňa, ale to pre mňa nie je až také určujúce," vyhlásil Hapal pre futbalsfz.sk.

Podľa jeho slov bola debata medzi ním a Weissom bezproblémová.

"Celá situácia ma mrzí, lebo počas zrazu bola naša debata nadštandardná a produktívna, no nikdy som mu nesľúbil, že bude v týchto dvoch zápasoch hrať. Som rád, že neoznámil definitívny koniec v reprezentácii a želám mu, aby ho nielen v národnom tíme, ale aj v klube viedol tréner, ktorého by si on mohol vybrať," pokračoval český kouč.

Weiss podľa Hapala zle pochopil slová o dôležitej pozícii. "Jeho dôležitá pozícia bola v tom, že patrí k skúseným reprezentantom. Pre mňa je však rovnako dôležitý prvý aj dvadsiaty štvrtý hráč v tíme. Týmto vyjadrením považujem celú vec za uzavretú a chcem sa venovať už len svojej trénerskej práci,“ dodal Hapal.

Prezident zväzu stojí za Hapalom

Na situáciu reagoval aj prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik.

"V slovenskej reprezentácii vždy pôsobili hráči, pre ktorých bolo cťou obliecť si národný dres, byť súčasťou mužstva a spolu s ďalšími zastupovať Slovensko na futbalovom poli. Tento postoj som vždy presadzoval a bol kľúčovým pre vytvorenie priaznivej atmosféry vo vnútri národného tímu," vyjadril sa Kováčik na oficiálnom webe SFZ.

"Pokiaľ sa ktorýkoľvek hráč rozhodol nereprezentovať, akceptoval som ako prezident zväzu aj ako dospelý človek takýto postoj. Robím tak aj teraz, po vyjadreniach Vladimíra Weissa v médiách - rešpektujem jeho voľbu. Absolútne sa zhodujem s názorom trénera Pavla Hapala a plne podporujem jeho postoj,” dodal Ján Kováčik.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Liga národov»Weiss vysvetlil koniec v reprezentácii. Hapal reaguje