Víťazka z Melbourne, Topoľčianka Mihalíková, trénuje aj v Nitre a Bratislave

Tereza Mihalíková vyhrala aj finále.
Tereza Mihalíková vyhrala aj finále. (Autor: SITA/AP)
SITA|31. jan 2015 o 13:40

Keď si súperka vyžiadala pauzu na ošetrenie, sadla som si a prízvukovala sama sebe, že to treba ukončiť vo dvoch setoch, povedala.

MELBOURNE. Slovenská tenistka Tereza Mihalíková po triumfe vo dvojhre junioriek na grandslamových Australian Open v Melbourne priznala, že najťažšie chvíle prežila už v 2. kole.

"Azda najťažší bol duel 2. kola proti nasadenej dvojke Jil Teichmannovej. Bola som dolu set a doháňala som odstup v druhom."

Fandí Serene

Pod vplyvom úspechu si možno trúfne požiadať Dominiku Cibulkovú o telefónne číslo, ale na okruhu WTA najviac obdivuje Američanku Serenu Williamsovú.

"Je to úžasný pocit. Na predchádzajúcom grandslamovom podujatí som si kládla otázku, aké to musí byť zahrať si finále. Teraz som v ňom triumfovala a ťažko sa mi popisuje, ako to vnímam. Je to neuveriteľné," povedala Mihalíková.

Rodáčka z Topoľčian tvrdo pracovala, "aby som mala na lepšie výsledky aj vo dvojhre, nielen vo štvorhre."

Trénuje v Topoľčanoch

Momentálne 56. hráčka juniorského hodnotenia pod hlavičkou ITF Mihalíková na požiadanie popísala aj svoje zázemie:

"Trénujem v Topoľčanoch, odkiaľ pochádzam. Pripravujem sa však aj v Nitre, kde sídli môj kouč, a chodievam do Národného tenisového centra v Bratislave na sparingy s inými dievčatami."

Pri vytyčovaní cieľov pomenovala Top 10 juniorského renkingu ITF, okrem toho predznamenala pokusy na seniorskej úrovni a novinárom v Melbourne prezradila zdrobneninu Terka.

"Možno si ho od nej vypýtam," s úsmevom odpovedala Mihalíková na otázku, či disponuje telefónnym číslom na Dominiku Cibulkovú.

"Keď sa stretneme, je naozaj milá. Popýta sa, ako sa mám, a zaželá mi šťastie."

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Víťazka z Melbourne, Topoľčianka Mihalíková, trénuje aj v Nitre a Bratislave