Hamšík krásnym gólom nepomohol Neapolu k triumfu: Majstrovský sen sa rozplynul

Marek Hamšík gólom nepomohol k triumfu svojho tímu.
Marek Hamšík gólom nepomohol k triumfu svojho tímu. (Autor: TASR/AP)
SITA|7. máj 2018 o 09:29

Bol to pre neho jubilejný stý gól v Serie A.

NEAPOL. Slovenský futbalový reprezentant a kapitán talianskeho SSC Neapol Marek Hamšík po nedeľňajšom domácom stretnutí proti FC Turín (2:2)

v rámci tamojšej najvyššej súťaže Serie A 2017/2018 mal zmiešané pocity.

Tridsaťročný stredopoliar prišiel na ihrisko v 69. min a o dve minúty utešenou strelou spoza šestnástky poslal svoje mužstvo do vedenia 2:1.

Bol to pre neho jubilejný stý gól v Serie A; všetky zásahy dosiahol v neapolskom drese.

Hosťom sa však v závere podarilo zmazať manko a vybojovať bod, čo pre Neapol prakticky znamená stratu poslednej nádeje na zisk majstrovského titulu.

Majstrovský sen sa rozplynul

Dve kolá pred koncom má šesťbodové manko na Juventus Turín, pri identickej bilancii zo vzájomných duelov (0:1 doma a 1:0 vonku z pohľadu SSC) o poradí pri prípadnej rovnosti bodov rozhodne celkové skóre, ktoré má Juventus aktuálne lepšie o 16 gólov.

"Teší ma gól, no bol by som radšej, keby znamenal tri body. Získali sme iba jeden a náš majstrovský sen sa rozplynul," povedal Hamšík pre svoj web.

"Počas celej sezóny sme hrali skvelý futbal, vyhrávali sme, boli sme lídrami ligy. Mrzí nás, že nám nevyšiel záver. Nasledujúca sezóna? V tejto sme dokázali, že sme silní, patríme medzi najlepšie mužstvá.

Máme dobrý základ na to, aby sme aj v nasledujúcej sezóne bojovali o majstrovský titul," skonštatoval Hamšík a na margo svojho zásahu doplnil:

"Tá strela sa páčila aj mne. Môj jubilejný gól venujem našim skvelým fanúšikom. Ďakujem im za skvelé povzbudzovanie."

Hamšík po nedeli má na konte 499 súťažných duelov v drese SSC Neapol, jubilejný päťstý štart si môže pripísať v nedeľu 13. mája v Janove na ihrisku Sampdorie (20.45 h).

Banskobystrický rodák sa v nedeľu stal tridsiatym piatym členom národného Klubu ligových kanonierov (KLK). Členmi KLK sú slovenskí zakončovatelia, ktorí strelili minimálne sto gólov v najvyšších dlhodobých súťažiach.

Hamšík je po Filipovi Hološkovi druhý člen KLK, ktorý všetky svoje ligové góly strelil v zahraničí.

Koniec jednej éry Neapola?

Tréner futbalistov talianskeho klubu SSC Neapol Maurizio Sarri si myslí, že jeho zverenci nie sú dostatočne pripravení na to, aby mohli v Serie A súťažiť s dlhoročným suverénom Juventusom Turín.

"Sme sklamaní, že sme našich fanúšikov na konci sezóny nedokázali potešiť. V zápase, v ktorom sme prakticky prišli o všetko, 50-tisíc ľudí spievalo a oslavovalo neapolských hráčov.

Futbalový tréner Maurizio Sarri.
Futbalový tréner Maurizio Sarri. (Autor: TASR/AP)

Musíme si zachovať jasnú myseľ a pokúsiť sa zanalyzovať si skutočnosti. Neapol v niektorých veciach s Juventusom skrátka nedokáže súperiť," povedal Sarri pre Sky Sport Italia.

Päťdesiatdeväťročný Neapolčan pripustil, že ak vedenie klubu neudrží niektoré kľúčové hráčske persóny, môže to znamenať koniec jednej veľkej éry SSC.

Podľa Sarriho má súčasný Neapol stále priestor na herný rast, avšak všetko môže zhatiť prestupová stratégia prezidenta klubu Aurelia De Laurentiisa.

"Ak klub neudrží šesť alebo sedem hráčov, táto éra sa zrejme skončí. Tento tím však stále môže dokázať viac. Vidím to na dennodennej tvrdej práci každého jedného člena mužstva," doplnil Sarri, v súvislosti s ktorým sa v ostatných dňoch špekuluje o jeho možnom odchode z klubu.

"Vždy budem vďačný prezidentovi klubu za to, že mi dal šancu trénovať môj milovaný klub. Všetky rozhodnutia, ktoré som urobil, boli v dobrej viere.

Ak je prezident spokojný s mojou prácou, bude to skvelé, ale ak nie, bude to škoda. Ak mi zavolá, rád sa s ním porozprávam. Máme desať dní na vyhodnotenie situácie, čo je dosť času," skonštatoval Maurizio Sarri.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Hamšík krásnym gólom nepomohol Neapolu k triumfu: Majstrovský sen sa rozplynul