Slavia prekvapivo remizovala s nováčikom, v Česku dali gól hneď dvaja Slováci

Ivan Schranz.
Ivan Schranz. (Autor: TASR/AP)
TASR|12. sep 2020 o 22:13

Presadili sa Schranz a Dedič.

PRAHA. Česká futbalová liga mala v sobotu na programe zápasy tretieho kola. Slovenský reprezentant Ivan Schranz pomohol gólom k výhre Jablonca nad Baníkom Ostrava 2:0.

Gólovo sa presadil aj René Dedič, ktorý po dvoch minútach pobytu na ihrisku zachránil Opave bod v zápase v FK Příbram.

O prekvapenie sa postaral nováčik FK Pardubice, ktorý na štadióne v pražskom Ďolíčku remizoval s majstrovskou Slaviou Praha 1:1.

"Bod je málo, ale viac sme si nezaslúžili. Ten zápas prebiehal tak, že sme za remízu napokon radi," sebakriticky priznal tréner Slavie Jindřich Trpišovský pre portál idnes.cz.

Slavia bola jediným popredným českým tímom, ktorý napokon uvoľnil hráčov na narýchlo zorganizovaný druhý zraz reprezentácie pre duel Ligy národov so Škótskom. Hlavná časť národného mužstva musela pre výskyt koronavírusu vo výbere nastúpiť do izolácie.

"Vôbec by som túto remízu nespájal s reprezentačným zrazom. Máme dosť široký káder na to, aby sme si s takou situáciou vedeli poradiť," uviedol pre klubovú stránku Vladimír Coufal, ktorý nastúpil na okrúhly stý zápas v drese Slavie.

"Pre každý tím, ktorý má veľa reprezentantov, je to zložité. My s tým už máme skúsenosti, doteraz sme to zvládali. Pardubice si zaslúžili bodovať, my sme si nezaslúžili vyhrať," nehľadal ospravedlnenia ani tréner Trpišovský.

Česká liga - 3. kolo:

České Budějovice - Liberec 0:2 (0:1)

Góly: 41. Mosquera, 48. Rabušic

/M. Králik hral celý zápas, L. Jánošík (obaja České Budějovice) hral od 81. min - J. Hromada hral celý zápas, M. Koscelník (obaja Liberec) hral celý zápas/

Jablonec - Ostrava 2:0 (0:0)

Góly: 61. SCHRANZ, 76. Zelený

/I. Schranz (Jablonec) hral do 88. min a strelil gól, J. Považanec hral celý zápas - V. Budinský (Baník) bol na lavičke náhradníkov/

Příbram - Opava 1:1 (0:0)

Góly: 57. Antwi - 74. DEDIČ

/P. Kleščík (Příbram) bol na lavičke náhradníkov - K. Mondek hral celý zápas, R. Dedič (obaja Opava) hral od 72. min a strelil gól/

Teplice - Slovácko 0:2 (0:0)

Góly: 62. Kohút, 90.+ Kliment

/P. Šimko (Slovácko) nastúpil v 72. min/

Pardubice - Slavia Praha 1:1 (1:0)

Góly: 38. Tischler - 51. Musa

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Slavia prekvapivo remizovala s nováčikom, v Česku dali gól hneď dvaja Slováci