Bol komický a podpísal sa pod debakel. Slovenský obranca v Sparte zlyhal

Lukáš Štetina.
Lukáš Štetina. (Autor: sparta.cz)
Sportnet|22. nov 2021 o 12:30

Lukáša Štetinu kritizujú české médiá.

PRAHA. V českej najvyššej súťaži ťahala Sparta Praha sériu siedmich zápasov bez prehry. Naposledy padla ešte v prvej polovici septembra na ihrisku Viktorie Plzeň (2:3).

Na lídra tabuľky mala minimálny odstup, postupovala v národnom pohári, je blízko aj play off Európskej ligy, kde je po štyroch zápasoch na druhej postupovej pozícii.

O to viac zaskočil fanúšikov nedeľňajší výsledok 15. kola českej Fortuna ligy. Sparta hrala na ihrisku vo forme hrajúceho Slovácka, ktoré malo pred zápasom o bod menej.

A hanebne prehrala. Sparta dostala lacné góly a podľahla súperovi 0:4.

V zostave nechýbali slovenskí obrancovia David Hancko, Lukáš Štetina a 79 minút na ihrisku strávil aj Lukáš Haraslín. Za domácich nastúpil na záverečných desať minút Michal Tomič.

Vrba ostro kritizoval

Tréner Sparty Pavel Vrba po zápase len ťažko hľadal slová. Na tlačovú konferenciu prišiel so sklonenou hlavou, pre vysokú prehru nenašiel ospravedlnenie.

„Slovácko bolo lepšie a dôraznejšie. Naši hráči si asi mysleli, že budú hrať proti dorastencom a súboje ich nebudú tak bolieť. Lenže my sme ich vlastne ani nepodstúpili. Súper nás prehral futbalovo aj dôrazom,“ kritizoval výkon svojich zverencov.

„Pri prvých troch góloch to bolo jasne vidieť. Súboje rozhodli a my sme ich neuhrávali. Bol to od nás bezkontaktný výkon,“ cituje ho český portál iSport.cz.

Kedy ste v priebehu zápasu vedel, že už je zle? - pýtali sa ho novinári. „Po druhom inkasovanom góle,“ reagoval.

A hlavne pri ňom sa neslávne predviedol slovenský stopér Lukáš Štetina.

Krajný obranca Petr Reinberk nakopol loptu, po odraze od zeme sa k nej dostal muž zápasu Vaclav Jurecka a zvýšil vedenie.

Dostal najnižšiu možnú známku

Prehru Sparty zhodnotili všetci zúčastnení ako úplne zaslúženú. Za Slováckom zaostávali hostia úplne vo všetkom.

V pravidelnom hodnotení hráčov na iSport.cz dostal len jeden hráč Sparty päť bodov z desiatich. Hráči Slovácka dostali známky od šesť do deväť.

Väčšina z futbalistov Sparty dostala len štyri body, vrátane Haraslína a Hancka. Brankár Nita mal iba dva a Štetina dokonca len jeden bod z desiatich. Menej sa udeliť nedalo.

„Keď Lukáš Štetina nastúpi v lige od prvej minúty, sú z toho spravidla problémy. So slovenským stopérom v zostave Sparta remizovala na Bohemians, prehrala v Plzni a tentoraz utrpela obrovský debakel aj na Slovácku.

A hrmotný stopér na tom mal značnú zásluhu, podpísal sa hneď pod tri inkasované góly. Predovšetkým situácia pred tým druhým, keď absolútne prepadol v súboji s útočníkom Jurečkom, pôsobila až komicky,“ kritizuje slovenského futbalistu český portál.

Štetina pritom v zápase predviedol aj niekoľko dôležitých zákrokov, v závere zápasu bol dokonca blízko k streleniu gólu.

Štetina odohral aj vinou zranení v tejto sezóne len šesť ligových zápasov a dva v českom pohári. Pred mesiacom sa gólovou asistenciou postaral o postup Sparty cez Teplice (2:0).

Skúsený tridsaťročný bek v minulosti nastúpil v reprezentácii na štyri stretnutia. Naposledy hral v septembri 2020 v Lige národov proti Česku (1:3) pod vedením trénera Pavla Hapala.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Česko»Bol komický a podpísal sa pod debakel. Slovenský obranca v Sparte zlyhal