Viceprezident Blackhawks Pulford rezignoval

SITA|12. okt 2007 o 10:58

CHICAGO 12. októbra (SITA) - Viceprezident zámorského hokejového klubu Chicago Blackhawks Bob Pulford vo štvrtok rezignoval na svoju funkciu. Jeho odchod je prvou väčšou zmenou vo vedení klubu NHL po ...

CHICAGO 12. októbra (SITA) - Viceprezident zámorského hokejového klubu Chicago Blackhawks Bob Pulford vo štvrtok rezignoval na svoju funkciu. Jeho odchod je prvou väčšou zmenou vo vedení klubu NHL po tom, ako sa po smrti Williama Wirtza stal 5. októbra jeho nástupcom na poste prezidenta syn Rocky. Pulford pôsobil u Blackhawks v rôznych pozíciách už od roku 1977 a niekoľkokrát si vyskúšal aj posty trénera alebo generálneho manažéra.

Počas jeho éry sa Chicago stalo osemkrát víťazom svojej divízie a dvadsať sezón v rade si vybojovalo postup do play off. V posledných rokoch sa však Blackhawks darí menej, v minulej sezóne sa ôsmy raz za posledných deväť rokov nedostali do vyraďovacích bojov. Ako hráč vyhral Pulford s Torontom štyrikrát Stanleyho pohár, neskôr začal pracovať ako tréner v tíme Los Angeles. Po sezóne 1974/75 ho ocenili ako najlepšieho kormidelníka ročníka. V roku 1991 ho uviedli do Siene slávy.


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Viceprezident Blackhawks Pulford rezignoval